Naslovna » More motivacije » Abraham Hicks » Abrahamova učenja – Ko je, zapravo, Abraham?

Abrahamova učenja – Ko je, zapravo, Abraham?

Na stranicama Abraham Hicks Publications piše:

“Abraham je sebe opisao kao “grupna svijest iz ne-fizičke dimenzije” (koja pomaže puno!). Oni su također rekli: “Mi smo ono što ste Vi. Nalazite se uz sami rub onoga što smo mi. Mi smo ono što je u srcu svih religija.”

Abraham nam je rekao kroz Esther da kad god osjećamo trenutke velike ljubavi, veselja, čiste radosti, popločavamo put blaženstva. Čak je i energija seksualnog orgazma, koju osjećamo kao protok energije koji navire kroz naše tijelo, ta je energija izvor, a to jest ono što Abraham “je”.”

Esther Hicks Abraham  je inspirativna govornica i autor. Zajedno sa suprugom Jerry Hicks-om napisala je osam knjiga. 2004.  Hey izdavačka kuća je objavila Hicks-inu najprodavaniju knjigu “Ask and It is Given”

Prije toga, njene četri knjige su također bile bestseleri:

  • “Novac, i zakon atrakcije”
  • “Zakon atrakcije”
  • “Nevjerovatna moć emocija”
  • “Čudesna moć namjere”

Biranjem misli, od kojih se bolje osjećamo, pričajući više o onome što želimo, a manje o onome što ne želimo, lagano ćemo podesiti našu vibraciju sa vibracijskom energijom  našeg Izvora. Gledajući svijet kroz oči Izvora je zaista spektakularni pogled na život, jer iz te vibracijske točke gledišta vi ste usklađeni – i potom u procesu privlačenja – samo onoga što smatrate najboljim iz vašeg svijeta.

Jerry Hicks je oduvijek bio intrigiran neobjašnjivim pojavama i parapsihologijom, pa je tokom godina istaživao razna učenja. Probao je one table po kojima “duhovi” diktiraju riječi i kako kaže, tada se prvi put uvjerio u postojanje nekih nefizičkih bića ili sila. Proučavao je ideje Napoleona Hila iz knjige “Think and Grow Rich” koja mu je mnogo pomogla da postane bogat. Držao je predavanja i radionice na tu temu. Međutim, Ester, kada su se vjenčali, nije nimalo bila zainteresovana za njegova paranormalna iskustva.

Jednog dana, Jerry je naletio na knjigu “The Seth Material” koju je napisala Jane Roberts. Ona je tom knjigom prenijela riječi bića koje nije postojalo u fizičkoj dimenziji, a govorilo je kroz nju. Jerry je bio fasciniran tom knjigom i polako je počeo da prenosi ideje iz knjige svojoj supruzi. Tokom vremena je i Esther počela da prihvata te ideje i koncept “kanalisanja” (channeling), odnosno govora nefizičkih bića kroz fizičko biće.

Nažalost, Jane Roberts je već bila preminula, pa Esther i Jerry nisu mogli da razmijene iskustva sa njom, iako su to veoma željeli. Međutim, ubrzo su imali priliku da se sretnu sa ženom koja je takođe praktikovala kanalisanje. Tokom nekoliko “susreta” sa bićem koje je govorilo kroz tu ženu, dobili su instrukcije da meditiraju i da će im se njihov duhovni vodič sam javiti. Oduševljeni razgovorom sa tim nefizičkim izvorom energije, počeli su sa meditacijama iako to nikada ranije nisu radili. Meditirali su devet mjeseci kada je Esther počela da pomjera glavu pod uticajem neke neobjašnjive sile. Nakon nekog vremena je shvatila da svojim nosom ispisuje slova. I ispisala je rečenicu: “Ja sam Abraham”.

Zatim je dobila poruku da sjedne za pisaću mašinu i ruke su krenule da ispisuju tekstove koje su diktirali ti nefizički izvori energije. Tim tekstovima su objašnjavali ko su i šta žele. Tek nakon nekoliko mjeseci ta energija, odnosno ta nefizička bića su progovorila kroz Esther. Oni su sebe nazivali jednim imenom, Abraham i kroz Ester su govorili o mnogim stvarima, a pre svega o zakonu privlačenja, zakonu svesnog stvaranja i zakonu dopuštanja.

Čitajte knjigu od Esther i Jerry Hicks : “Zakon privlačenja

 Izvori: tajna.rs , pozitivne.info

Astro Tarot Centar