Naslovna » New age & Ezoterizam » Feng Shui » E-KNJIGE – Feng Shui

E-KNJIGE – Feng Shui

Feng shui” predstavlja umjetnost i znanost uređenja životnog prostora.

Na kineskom te dvije riječi znače “vjetar voda” što je prirodan naziv za disciplinu kojoj je prije 6000 godina kad se prvi put pojavila glavni cilj bio pronaći sigurnu lokaciju za nastambu koja bi imala zaštitu od vjetra (feng) i stalan izvor vode (shui).

I vjetar i voda su vrlo bitni za ljudsko zdravlje. Uistinu, svi smo mi sačinjeni od feng shuija. Naša tijela sadrže 60% shuija (vode) i udišemo te izdišemo cijeli naš kapacitet fenga (vjetra tj. zraka) mnogo puta tijekom samo jednog dana.

Drevni su Kinezi uočili da te dvije supstance zajedno nose životnu energiju ili chi – vitalnu energiju koja cirkulira kroz sve stvari. Ne samo da su zrak i voda esencijalni za život ljudi, već oni sačinjavaju i većinu ekosustava Zemlje – atmosferu, te oceane i sve ostale vodene površine.  Ono što treba osigurati za uspješan život je nesmetan protok chija. Nema potrebe odupirati se struji života i univerzuma kad slijedeći neke pravilnosti njezinog toka možemo biti zaštićeni i postići stanje dobrog zdravlja, mira, pa čak i obilja, i sreće. Feng shui nas podučava kako doći do takvog stanja razmatrajući odlike okoline i karakteristike pojedinaca.

Danas se feng shui prakticira diljem svijeta, a i poznate korporacije i pojedinci uvidjeli  su njegovu dobrobit.

Pročitajte seminarski rad Ivane Štulić, studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, na temu Feng Shui i saznajte osnove ove drevne kineske tradicije.

 

Astro Tarot Centar