Naslovna » Weboteka » Iphone: Nestali kontakti?

Iphone: Nestali kontakti?

Ako imate iPhone sa programskom verzijom 5.1.1 ili ranije može Vam se desiti da iznenada izgubite sve svoje kontakte sa telefona. Da Vam se to ne bi dogodilo, ažurirajte operativni sistem i pravite sigurnosnu kopiju redovno! Nijedan softverski sistem nije potpuno bez greške, pa tako ni iOS – operativni sistem na Applovim i-aparatima.

Ako ste imali tu nesreću pa izgubili kontakte onda će sigurnosnakopija sasvim sigurno biti jedini spas. Naravno, ako ste je ikad uradili!

Postoje dva načina kako da napravite backup onoga što imate na telefonu ili tabletu. Prvi je, i po mom mišljenju važniji, onaj koji uradimo na računaru, koristeći program iTunes. Ovaj program, osim što je online tržnica i player, nudi i niz alata za upravljanje sa Applovim mobilnim jedinicama, kao što je iPhone, iPad i iPod Touch.

Drugi i pristupačniji način kreiranja backupa je preko iCloud-a. Da biste koristili ovu uslugu potreban Vam je samo Apple ID – nalog kod Apple-a. Na svom telefonu logirate se sa Apple ID, aktivirate uslugu i unutar nje odaberete šta želite sinkronizirati sa iCloudom.

Koristite se Applovim forumom ako želite više informacija o rukovanju iPhonima i drugim Applovim produktima:

Home: Apple Support Communities.

Astro Tarot Centar