Naslovna » Weboteka » Ljubav online, ljubav offline

Ljubav online, ljubav offline

U svojim šetnjama netom nailazim na sve veći broj stranica iz kategorije Online Dating. Reklame blješte na svakom kliku i nude ono što je, i inače, teško naći, naime ljubav. Ljubav kao jedno od najosjetljivijih područja u našim životima se širi sada brzinom megabit po sekundi, mjeri u gigabajtima, pikselima, jedinicama i nulama, a plaća slomljenim herzima.

Šalu na stranu, sve i ne mora da bude tako strašno. Garantujem Vam, iz ličnog iskustva, da  ljubav stečena na Netu može itekako da uspije i da, baš kao i svaka druga, doživi (i proživi) sve svoje, prirodom dane, uspone i padove. O problemima koji i tako i tako kasnije nastanu, ne vrijedi pričati.

Bitna je ona… ljubav. Njena pojava. Njeno ukazanje!

Sretni smo svi koji smo je osjetili, pa bilo preko Neta, ili preko bijelog svijeta, iz susjedne avlije ili školske klupe, nije to bitno.

A.. svi smo kovači svoje sreće i svi odgovorni za svoje postupke.

Ljubav s nama nema ništa. Ona nam se desi i ako smo dovoljno vrijedni s nama i ostane. Ako ne, ona ide dalje, u potrazi za novim ustreptalim srcima.

Uhvatili smo se u kolo i sad nam je igrati. Novo doba i moderne tehnologije otvaraju i nove mogućnosti kao što je Online Dating,  a ljudsko srce ljubav pronadje gdje god ima ljudi, pa čak i u najtajnovitijim i najskrovitijim kucima univerzuma.

22.02.2007.

Astro Tarot Centar