Naslovna » Salon ljepote » Make up – nezaoblizani modni trend

Make up – nezaoblizani modni trend

Make up koji je u neka ranija vremena bio tabu tema danas je ono bez čega nijedna žena gotovo da i ne izlazi iz kuće. Bilo za poslovne, svečane ili neke druge prigode svaka žena želi blistati u svakoj situaciji, a šminka je trend koji uvelike doprinosi ekstravagantnom izgledu svake žene.

Iako vi koji čitate ovaj tekst šminku vjerojatno koristite svaki dan, postoji mogućnost da vam nisu poznate sve njezine tajne. Općenito je poznato da isti način šminkanja ne stoji jednako dvjema različitim osobama – ono što ovdje želimo reći je to da bi prije odluke o načinu šminkanja svakako trebali poznavati tajne i prednosti vlastitog lica, odnosno ono što mu odgovara, a s druge strane ono što ne. Vrlo je važno prilikom šminkanja istaknuti sve prednosti, a s druge strane prikriti nepravilnosti na vašem licu (poput sitnih prištića itsl.) da bi postigli onu pravu transformaciju i savršen izgled.

make_up

Ako je prilika svečana, tu si dajte oduška i prepustite se u profesionalne ruke. Prepustite vizažistima da odrade svoj posao i da vas profesionalno našminkaju. Ako se radi o vašoj svadbi, svakako dajte stručnjacima mogućnost da naglase vašu ljepotu i da zablistate na svojem vjenčanju. Istovremeno je ovo i prilika da čujete neki koristan savjet od strane vizažista koji imaju veliko iskustvo s obzirom na to da se time profesionalno bave. Uzmite ovdje u obzir i to da je šminka ono što osim vaše fizičke ljepote, posredno naglašava i neke vaše unutarnje osobine i karakter – iz tog se razloga upoznajte sa svojim vizažistom kako bi on i na temelju toga mogao prosuditi kakav make up je savršen za vas.

Takav će vam pristup omogućiti i da za neke druge svečane ili poslovne prilike svoj make up savršeno odradite. Bitno je naravno i da koristite kvalitetnu dekorativnu kozmetiku koja, osim što će osigurati postojanost šminke, neće naštetiti vašem licu, primjerice suhom kožom ili nekom drugom nuspojavom.

Zapamtite, da bi svoju ljepotu doveli do savršenstva prilikom nanošenja make-upa temeljito odstranite nečistoće s lica, prije šminke obavezno nanesite proizvod za njegu lica i tek nakon toga nanesite šminku. Zadnje zlatno pravilo za savršen make up je da svaku večer obavezno skinete šminku.

Astro Tarot Centar