Naslovna » Salon ljepote » Mršavljenje » Mršavljenje uz pomoć čajeva

Mršavljenje uz pomoć čajeva

Iz dana u dan sve je više gojaznih kako na našim prostorima tako možda još više i u svetu. Upravo iz tog razloga na tržištu imamo jako veliki broj preparata i stručnjaka koji garantuju da možete skinuti toliko i toliko kilograma za odredjeni period.

Sve bi to bilo super kada bi se na taj način postizali trajni rezultati i na zdrav način. Problem je upravo što većina takvih načina mršavljenja nije zdrava, i kilogrami se ubrzo vrate brže nego što su skinuti.

Zato ne bi trebali da reagujete na prvu loptu i da verujete u sve što se reklamira jer u većini slučajeva na taj način nećete postići ono što želite.

Mnogo bolja i zdravija varijanta je da se odlučite za mršavljenje na zdrav i prirodan način, a jedan od najboljih za to je uz pomoć čajeva.

Zašto su čajevi dobri za mršavljenje?

Čajevi u sebi imaju jako mali broj kalorija pa se mogu piti u većim količinama bez bojazni od gojenja. U isto vreme oni stvaraju osećaj sitosti pa posle njih nećemo želeti niti imati potrebu da pojedemo puno hrane.

Takodje, odlični su za čišćenje i detoxikaciju organizma od štetnih materija pa se pročišćavanjem organizma može i izgubiti na težini.

To je što se tiče najbitnijih uticaja čajeva na mršavljenje, a sada da pogledamo koje vrste čajeva daju najbolje rezultate u ovom slučaju:

Najbolji čajevi za mršavljenje

Oolong čaj – ova vrsta čaja iako malo poznata kod nas je svakako jedna od najboljih kada imamo želju da smršamo. Oolong čaj je jedan od najboljih prirodnih sagorevača masti.

Zeleni čaj – o ovom čaju je suvišno bilo šta pričati jer je najpoznatiji čaj u svetu i svakako jedan od najčešće korišćenih za mršavljenje. Odlično detoxikuje organizam, izbacuje višak vode, ubrzava metabolizam i puni nas dodatnom energijom.

Čaj od koprive – vitamin C i magnezijum koji se nalaze u ovom čaju su najviše zaslužni da pored toga što je odličan za mokraćne kanale, bude sjajan i sagorevač masti. Pored toga odličan je i diuretik pa će izbaciti iz vašeg organizma sam višak vode.

Astro Tarot Centar