Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 1. Zakon čistog potencijala

Nada Bučević – 1. Zakon čistog potencijala

Danas ćemo govoritii o prvom pravilu, odnosno Zakonu čistog potencijala. To je potencijal koji imamo svi u sebi i po kojem funkcionira cijeli univerzum i priroda, u jednom savršenom balansu, savršenom miru, velikom obilju, harmoniji, sa neiscrpnom kreativnosti i inteligencijom.

Kako ćemo osvijestiti i spoznati unutar sebe zakon čistog potencijala? To polje čistog potenicijala nalazi se na razini svjesnosti, to je kategorija duha, a ne kategorija uma ili ega. Ono što smo kao ljudska bića skloni je  promatrati objekte, a ne sebe, odnosno duh. Tako smo npr. skloni biti ovisni o mišljenjima drugih, o njihovim stavovima, prosudjivanjima, skloni smo biti vezani uz objekte, situacije.. sve nas to vodi do negativnih osjećaja, u kategoriju ega i područje straha.

Ono što moramo je izdignuti se iznad tih mentalnih procesa i kategorije ega, i ući u kategoriju duha. Ono što se onda dogadja, osim što dobivamo nevjerovatnu podršku Svemira, počinjemo funkcionirati na toj razini čistog.. , dogadja se još nešto fascinantno, univerzalan um i duh spajaju se sa našim individualnim umom i duhom, koji je produžetak tog kolektivnog duha. Dogadjaju se nevjerovatne manifestacije na svim područjima naših života. Tada u naš život ulazi obilje, harmonija, mir, ljubav, inteligencija, kreativnost i znanje koje posjeduje ne samo Svemir nego i cijela priroda. Kako ćemo osvjestiti tu razinu i tu područje čistog potencijala unutar nas?

Postoje 3 vježbe koje se vezuju za ovaj zakon:

1. Vježba tišine

Kad krenemo sa ovim vježbama odredićete vrijeme u danu, može to biti 20 minuta, 1 sat ili cijeli dan. Tada vježbamo tišinu. Vježbanje tišine ne znači čitanje knjige, gledanje tv-a, tada se isto dogadjaju mentalni procesi kojih nismo svjesni. Vježbanje tišine znači ne govoriti, ne razgovarati. Ono što ćete na početku primjetiti je nevjerovatna turbulencija uma, koji će se boriti protiv toga, jer je njegovo prirodno stanje da vi govorite i razgovarate. Možete čak osjećati jednu vrstu nelagode i anksioznosti koja će vam zapravo pokazati koliko smo ovisni o mentalnim procesima. Medjutim, ako budete ustrajni, vrlo brzo ćete primjetiti kako se on polako stišava, odustaje, čak možete osjetite onaj trenutak kad će um reći: Ok, ako ti nećeš govoriti neću ni ja misliti. Tada ćete svjedočiti jednom nevjerovatnom osjećaju blaženstva, ulazeći u jedan svjestan trenutak ka jednom pravom trenutku duha, koji se izdiže iznad uma.

2. Vježba meditacije

Bilo bi idealno vježbati meditaciju 2 puta dnevno. Može to biti 15 ili 20 minuta, ili jednom dnevno 40 minuta. Sve je dovoljno vrijedno.
Ja vam mogu preporučiti osnovnu vježbu meditacije, koja će izvrsno poslužiti spajanju s vježbom tišine. Vizualizirajte vrlo gustu prometnicu, a vi na lijepoj klupici sjedite pored te prometnice. Prometnica označava um, a promet su vaše misli. Vi ne sudjelujete u tom prometu, niste u automobilu, vi promatrate taj promet. Primjetit ćete kako nastaje misao, odnosno kako se pojavljuje automobil, kako odlazi, kako dolazi drugi. Primjetićete takodje i prazan prostor, ono rastojanje medju automobilima, taj prazan prostor je prostor meditacije, prostor čistog potencijala, prostor gdje se kriju svi odgovori koji su nam dani od Boga i svi darovi.

3. Vježba neosudjivanja

Osudjivanje drugih, to je uska kategorija uma i ega, odnosno, usko je vezan uz procese uma jer konstatno imamo mentalne procese o tome što je dobro, što nije, što bi neko trebao , što ne… Osudjivanjem se momentalno stavljamo iznad drugih, u smislu, mi smo bolji od njih. Osim što će procvjetati svi naši odnosi, što će nas nevjerovatna ljubav obuzeti, što ćemo ući u božansku kategoriju neosudjivanja riješićemo se ovisnosti o egu i mentalnim procesima.

Ove su tri vježbe na putu osvještavanja prvog pravila, odnosno Zakona čistog potencijala. Na kraju imam jedan mali savjet, vjerujem da će vam služiti na ovom putu. Kako smo mi ipak ljudska bića, skloni smo zaboravu, nemojte biti prestrogi prema sebi, predugo imamo pogrešne programe unutar sebe.. preporučila bih vam da imate nekakav podsjetnik koji će vas držati na pravom putu. Možete koristiti kao, Eckhart Tolle npr, neko zvonce, koje će vas vratiti iz mentalnog procesa u momenat budnosti i svjesnosti, u sadašnji trenutak.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

Astro Tarot Centar