Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 2. Zakon davanja

Nada Bučević – 2. Zakon davanja

Nastavljamo naše putovanje. Još uvijek radimo na pravilu čistog potencijala, preko vježbi tišine, meditacije i neosudjivanja.
Zakon davanja je jedan od zakona uspjeha i obilja na svim područjima života, ali se isto tako može i treba nazvati Pravilo davanja i primanja.

To je dinamika koja se ne može odvojiti jedna od druge, ako pogledate, u takvoj dinamici funkcionira cijeli Svemir. To je dinamika i nas kao ljudskih bića. U prirodi i Svemiru ništa nije statično, tako mora postojati ta dinamika davanja i primanja.

Harmonijska interakcija davanja i primanja nalazi se u središtu drugog zakona. Harmonija i protok istovremenog davanja i primanja je jako bitan. On je poput krvi u našem tijelu. Zamislite, ako zaustavite tu dinamiku, protok krvi, što se dogadja? Ne moramo objašnjavati šta se dogadja kada u ljudskom tijelu prestane kolati krv. Isto se to dogadja i kad zaustavite protok davanja i primanja u svom životu. Kada dajete i primate onda pokrećete one procese koje, zapravo, želite privući u svoj život. Ukoliko želite primiti obilje zdravlja, sreće, finansijsko blagostanje, ljubav, prijateljstvo, morate to najprije dati.

Ako želite privući novac, nemojte se osjećati kao materijalisti. To su isto krivi programi, jer su nas učili da je novac loš, da ga imaju loši ljudi, da je željeti novac loše. Novac je dio duhovne energije koja se čak najviše manifestira kada služite, kada dajete svoju prisutnost i kada služite drugim ljudima. Ovo vam je dokaz nije loš, da je doista samo manifestacija energije. Osim toga, on je vrlo dobar alat da ponovo služimo drugim ljudima i uljepšamo im živote i da, na kraju krajeva, mi koristimo svo obilje u životu koje nam je dano. Dakle, pravilo darivanja i primanja mora cirkulirati. Ako se držite čvrsto nečega u životu, bilo da je ljubav, novac … zaustavljate taj protok davanja i primanja.

Krajnja točka davanja je primanje. Ne zamišljajte to kao štap sa dva kraja, zamislite krug, gdje u jednoj njegovo tački započinje davanje i primanje, a spaja se ponovno u ciklusu davanja i primanja. Pravilo je jednostavno, dobićete i više nego što date, ponekad trostruko. Gotovo matematički možete dokazati da je trostruko primljeno od onoga koliko je dano.

Dakle, kako započeti proces davanja? Ono što je najvažnije da donesete odluku da ćete u svom životu započeti ovaj predivni proces davanja i primanja. Odlučite da ćete danas ili sutra , ko god vam dodje na put ili koga god sretnete, da ćete mu nešto dati. Naravno da to ne mora biti neka materijalna stvar u smislu finansija, možete mu dati blagoslov, cvijet, molitvu.Samo odaslati želju da taj neko uz svoj život primi obilje, sreće, harmonije i smijeha. Zapravo, najveći oblik davanja su neduhovna davanja. Iako, i kad dajete novac, posebno ako ga vi nemate dovoljno, to je nevjerovatan oblik davanja, koji će vam se trostruko vratiti.

Ono što bi bilo poželjno da ne idete nikada u dom nekome a da mu nešto ne donesete, da nešto ne darujete. Možete sad razmišljati, kako mogu dati kad ja ovog trenutka ja imam malo ili ništa. Možete dati kompliment, cvijet, poruku ljubavi na kojoj ćete napisati što za vas ta osoba znači u životu. Možda ćete se iznenaditi kada tu poruku odmah stavi na neko vidljivo mjesto… vidjećete koliko ljudima znači i takav oblik davanja. Možete uvijek dati blagoslov i molitvu.

Najvažnije je da započnete ovaj proces davanja i primanja u svom životu jer kao ljudska bića i kao produžetak Božanske prirode koja djeluje na ovaj način, važno je da se i mi unutar sebe spoijimo, naša individualna svijest sa univerzalnom svijesti i započnete taj proces obilja, davanja i primanja u svom životu.

Ono što se možete pitati, nije li to sebična odluka početi davati, jer negdje podsvjesnto znamo da ćemo zbog toga početi i primati. Medjutim, dvije stvari su bitne: kada, doista, shvatite da je služenje smisao života, da je to jedino što će vam u potpunosti ispuniti dušu, i dovesti vas do sretnog i ispunjenog života, to je naša istinska priroda i svrha.. onda ćete shvatiti i da je Božja kreacija upravo ovo pravilo davanja i primanja takva da morate započeti davati, pa makar i svjesno očekujući primanje, jer Bogu je krajnja svrha da vi primate, da biste još više mogli davati.

Kad počnete primati dokaze u svom životu, koliko primate zbog davanja, tada ćete na svim razinama svog bića shvatiti ovaj proces, i davati, doista, čisto bezuvjetno iz srca. Ono što će se nakon toga početi dogadjati će vas začuditi i ispuniti vaše srce i duši, ispuniti sve one oko vas, svi vaši odnosi će procvjetati i vrlo brzo ćete svjedočiti zašto je ovo jedan od univerzalnih zakona obilja i sretnog života.

3 su načina odnosno vježbe, kako ćemo osvijestiti ovaj proces davanja i primanja u našim životima.

Prvo je najvažnije da donesete odluku. Ujutro čim ustanete ponovo potvrdite da ćete gdje god idete i koga kog sretnete, nešto dati. Ovisno u kojem se trenutku nadjete, darujte blagoslov, kompliment, novac, molitva, cvijet, ili neka stvar. Ono što treba naglasiti je da je najjači oblik davanja kada nekome dajete pažnju, ljubav, kada dajete zahvalnost za njegovu prisustnost u vašem životu, kada cijenite tu osobu. Vidjećete koju će to emociju u vama probuditi i koju emociju će to u drugoj osobi probuditi.

Druga vježba je osvješćivanje koliko već primate, od svog partnera, ljubavi, paženje, koliko od svog djeteta primate… Najvažnije je da osvijestite koliko već primate od Boga, od prirode i Svemira. Primate Sunca svako jutro, pjev ptica, materijalne stvare, u smislu, automobil koji će vas odvesti do tačke A do točke B, ručka na stolu… Obratite pažnju na sve što već primate u svom životu, da biste shvatili da proces davanja i primanja neće prestati na univerzalnim razinama, duhovonosti i svemira, samo ako vi niste u njemu. Ono što definitivno želite započeti zajendo sa duhovnim zakonima, sudjelovati svjesno i pokrenuti taj proces sreće, uspjeha i obilja.

Treća vježba sadržava prethodne dvije, a to je osviješćivanje procesa služanja ljudima, jer preko toga definitivno stavljanje uskličnik na započinjanje procesa davanja i primanje. Služenje je, zapravo, u nekoj široj definiciji dati svoju prisutnost onome drugome. Doista, biti prisutan, slušati onoga drugoga, primjećujete da se sada ponovo provlači vježba slušanja koja je zapravo prvi dio Zakona čistog potencijala, a svih 7 pravila će se ispreplitati.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

Astro Tarot Centar