Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 5. Zakon namjere i želje

Nada Bučević – 5. Zakon namjere i želje

Peti zakon duhovnog uspjeha kojim definiramo kontinuiranu ekspanziju osjecanja sreće i obilja na svim područjima života jeste Zakon namjere i želje. Ovaj zakon ili pravilo bazirano je na tome da je sve oko nas, pa tako i mi, zapravo energija i informacija. Ovo je područje kvantnog polja, područje svijesti, koje kad se raščlani na svaki dio, sve se bazira na energiji i informaciji.Tako je u prirodi, ako pogledamo stablo, cvijet, dugu… nema razlike izmedju nas na bazi te energije i informacije, ali postoji razlika u sadržaju energije i informacije.

Ovaj zakon direktno je vezan uz manifestacije i zapravo govori nam kako ćemo ono nemanifestirano manifestirati i to na najbrži i najbolji mogući način. Nama je, kao ljudskim bićima, jedinimi, koliko znamo, dana svijest. Ovo je bitno iz razloga što možemo kontrolirati, odnosno mijenjati tu energiju unutar sebe i samim tim utjecati na manifestacije unutar svoga života.

Ono što mi imamo to je subjektivni doživljaj koji doživljavamo preko misli, emocija, instinkta i samom promjenom te informacije , možemo utjecati na ishod. Dvije su stvari bitne kod Zakona namjere i želje: pozornost i sama namjera.

Ono što treba znati da je usmjeravanje pozornosti ono što energizira želju, a sama namjera je ono što je tranformira. Mijenjamo namjerom energiju i informaciju i ona je snaga želje koja, naravno, utječe na manifestaciju. Bitno je znato da ovaj zakon funkcionira isključivo namjere i želje u skladu sa svim duhovnim zakonima,koje smo naveli. Jasno vam je da moramo djelovati unutar Zakona čistog potencijala, Zakona davanja, Zakona uzroka i posljedice i važno je da ta namjera koja je snaga želje sadržava sve ovo. Već smo apsolvirali da smo po svojoj vanjskoj prirodi
kratori, da je manifestiranje i želje naše prirodno stanje naše vanjske prirode.. da smo sa svojim kreacijama i manifestacijama u skladu sa božanskom energijom i da nas cijeli Svemir podržava u tome.

Medjutim, ako smo u skladu sa svim duhovnim zakonima tada želja i namjera za manifestacijama u skladu sa Božanskom prirodom. Namjera i želja mora u sebi sadržavati ljubav, davanje, harmoniju, služenje, istinu i želju za dobrobit svim ljudima i cijelom svijetu. Tada nas Bog i Svemir podržava u našim namjerama i željama i dogadjaju se momentalne manifestacije. Imamo tri načina kako ćemo osvijestiti i početi koristiti Zakon namjere i želje u svom životu u svrhu harmonije koja vlada u cijeloj prirodi.

Prvo, kao i do sada morate donijeti odluku da ćete sljedeća dva dana posvetiti ovom zakonu. Meditacija je, naravno, neizbježan dio ovih duhovnih zakona. U meditaciji morate doći do područja izvan uma, onog područja čistog potencijala. Moramo se najprije centrirati tog područja čiste svijesti i duha, i tu ćete izraziti svoje namjere i svoje želje. Možete to napraviti naglas, ili u sebi. Isto tako je važno, ono što govore mnogi učitelji, a često to zanemarujemo, a garantuju nam da ćemo imati veliki benefit od toga, moramo na papir zapisati svoje namjere i želje, crno na bijelo. Možemo pogledati svoju listu prije meditacije, ujutro kad se probudimo ili prije spavanja.

Drugi korak je dosta zahtjevan, a to je ne vezati se ishod, odnosno za manifestaciju. Jer iako je manifestacija dio naše vanjske prirode, naša unutarnja priroda ne teži manifestaciji. Ona teži spoznati istinu, harmoniju, biti u skladu sa božanskom prirodom. Vezivanje za ishod pokazuje da smo vezani za manifestaciju a to nije dio naše božanske prirode, nego dio ega. Drugi je korak, dakle, otpuštanje, nevezivanje za ishod i detalje, jer oni tako pripadaju manifestaciji. Detalje prepustite onome koji zna detalje urediti za nas bolje od nas samih.

Treći korak na ovome dijelu putovanja je vjerovati. Ovo je onaj dio gdje moramo vjerovati da smo duhovna bića, moramo biti i djelovati unutar Zakona čistog potencijala, Zakona davanja, Zakona uzroka i podljedice.

Kako ćemo ovo postići? Ima jedan način koji će nam pomoći u trećem koraku, a to je da ovo putovanje, svoje namjere i želje može zadržati za sebe, ne morate ih ni s kim dijeliti. Znate i sami da unutar okolnosti u kojima živimo, obitelj, posao, društvo.. znamo pod utjecaj onih koji nas gledaju na način koji mi posebno u ovom trenutku ne trebamo gledati na sebe. Možemo posumnjati, možemo pasti pod onu razinu nesvjesti i neznanja i zaboraviti zašto smo uopće na ovom putovanju.

To bi bila tri načina kako osvjestiti i početi koristiti Zakon namjere i želje. Na ovom stadiju moramo početi djelovati puno više van razine ega i uma i vjerovati da smo, kao što kaže jedna lijepa mudrost, da nismo materijalna bića sa duhovnim iskustvom, već duhovna bića sa materijalnim iskustvom. Ovi zakoni će nam to i potvrditi.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

Astro Tarot Centar