Naslovna » Fontana zdravlja » Alternativa » Regresoterapija » NEHIPNOTIČKA REGRESIJA

NEHIPNOTIČKA REGRESIJA

U procesu regresije se povezujemo sa svojim duhovnim vodičem koji nas usmjerava tamo gdje treba i koji nam nakon iskustava prošlih života može dati još neke smjernice, značajne poruke, a ako je potrebno i ako osoba to želi, može nas uvesti i u progresiju, odnosno budućnost. I prošlost i budućnost vidimo onoliko koliko sami to želimo, u tim postupcima ne postoji riječ «ne mogu*, bez obzira o čemu se radilo, iako će se vrlo često upravo to čuti kada se postavi neko određeno osobno pitanje kroz regresiju, ili kad se osoba treba opisati često se događa da kaže da ne može vidjeti svoje lice, a u progresiji se događa da jednostavno ništa ne može vidjeti. U nekim slučajevima se pojavljuju tvrdnje da se ne može uopće povezati sa svojim duhovnim vodičem. Nekada vodič možda stvarno nije potreban, ali svako od ovih «ne mogu* je zapravo pokušaj svijesti da nadjača podsvijest, što znači da si osoba sama stvara blokade u viđenju nečega, iz raznih razloga. Nekada je to strah od onoga što će vidjeti, nekada samo nesigurnost u sebe pa se pri tome sama uvjerava da to ne može, iako na podsvjesnoj razini ne postoje prepreke. Treba se samo prepustiti utiscima koje primamo, ne razmišljati o tome da li je to nešto izmišljeno, jer upravo ono što nam prvo padne na pamet je najtočnija informacija. To je slično igri asocijacije u psihologiji, kada na navedeni pojam morate reći što vam prvo padne na pamet. Na taj način se stvara vaš psihološki profil, no u regresiji je to malo drugačije, jer se ne radi o asocijacijama, nego prisjećanju onoga što nam iz podsvijesti isplivava na površinu.

Jako je važno osobu podsjetiti na to da nema pogrešnih odgovora, da nema opasnosti od onoga što će vidjeti jer će svijest to zaustaviti ako nije spremna nešto saznati i suočiti se s tim.
Uloga regresoterapeuta u smislu iskustava regresije je zapravo najmanje važna u cijeloj priči, on tu služi da bi vodio osobu u viđenju svoje prošlosti, podsjećao je na to da se radi samo o sjećanju jer se zna dogoditi da osoba previše emotivno doživi neki trenutak. Da se ne bi osjećali kao da ponovo sve to proživljavamo, voditelj regresije treba raditi ta osjećajna odvajanja i bez obzira koliko se radi o ozbiljnim situacijama i osoba ozbiljno, nekada i dramatično doživljava scene koje vidi, uvijek je uputno poslužiti se dozom humora ili sitnim upadicama da se razbije napetost tog trenutka.
Po završetku regresije radi se odbrojavanje uz podsjećanje da će se osoba osjećati svježe i odmoreno nakon što se potpuno vrati u sadašnjost i normalno stanje svijesti.

Najvažnija stvar je da osjećate povjerenje prema regresoterapeutu, da ga doživljavate pozitivno i da vam je ugodno u njegovom prisustvu jer to omogućava kvalitetniji rad. Mala je vjerojatnost da ćete se uspjeti opustiti ako vam regresoterapeut ne odgovara i ako osjećate nelagodu u njegovom prisustvu.
Postoje samo 2 načina da nešto saznamo: da dobijemo informaciju ili da je sami otkrijemo.

Isti princip se odnosi i na PROŠLE ŽIVOTE

Zašto su prošli životi uopšte važni?

Sva iskustva iz prošlih života su zabeležena na nivou naše DNK. To znači da smo uvek, bez obzira da ii smo toga svesni ili ne, pod uticajem tih informacija. Ta iskustva određuju sve naše stavove. Na osnovu njih »znamo« šta nam se sviđa ili ne sviđa. Takođe utiču na naše stanje zdravlja i psihičku stabilnost. I uvek su osnova za sve naše veze sa drugim ljudima (roditeljima, partnerima, decom).

KAKO ZNAMO DA PROŠLI ŽIVOTI UOPŠTE POSTOJE?

Već posle prve sesije – vrlo jednostavno.

A pre toga razmislite o činjenici da najmanje dve trećine čovečanstva podržava ovu ideju i to hiljadama godina unazad. Mnogo pre nego što su se pojavile materijalistički, naučni principi dokazivanja istine. (Ne možete naučno kvantifikovati bes ili strah, a ipak vrlo ste svesni da postoji.)

A možda razlog za odlučno odbacivanje ideje o reinkarnaciji leži i u činjenici da je mnogo komotnije smatrati da naša dela u ovom životu nemaju nikakve posebne posledice . Na taj način nam je dozvoljeno da ne držimo reč, da varamo i krademo i još mnogo toga što spada u ne-etično ponašanje za koje se čini da prolazi bez vidljivih posledica. Događaji izgledaju mnogo drugačije iz perspektive večnosti (Duše).

Kako da saznamo šta smo bili u nekom od prošlih života?

Uvek možemo angažovati nekoga da nam, na osnovu raznih podataka o nama (slike, datuma rodjenja, tarot karti i si.) otkrije nešto što mi ne znamo i na taj način pokušati da sebi olakšamo saznavanje raznih činjenica i donošenje neophodnih odluka. Naravno da će informacije do kojih dođemo na taj način biti »iz druge ruke«. To znači da na njihovu tačnost uvek utiče osoba-posrednik (njena predistorija, karakter, stanje, način razmišljanja, njene mogućnosti). Čini se da je to ista situacija kao kad vam neko prepriča knjigu ili film. Jednostavno vam prenosi svoj subjektivni doživljaj.

Drugi način je da se vratimo u prošli život i doživimo uzroke koji danas još uvek nama upravljaju. Strah od vode ili lifta, maligne bolesti, neobjašnjivi bolovi, problemi sa partnerom – sve to i još mnogo više je vrlo vidljivo kad udobno sedeći zatvorite oči. Isto tako lako spoznajemo i zašto nam se svidja određena zemlja, hrana ili nas privlači baš ta osoba.
Zašto je to važno?
Naša prošlost često sadrži nerešene situacije koje danas utiču na nas. Uzroke bolesti, strahova i problema sa drugima često nalazimo u događajima iz daleke prošlosti. Otkrivanje problematičnih odgovora dovodi do njihovog razrešenja. Ako se više svesno ne sečate da vas je neko zlostavljao, ne znači da posledice ne postoje, posledice koje utiču na sve oblasti vašeg života.

Osim toga, istraživanje prošlih života nas može usmeriti u oblasti u kojima smo nekada več bili eksperti (isceljivanje, muzika, umetnost, bilo šta), a od kojih smo u ovom životu »odustali«. Ili možemo pogledati koliko je interesantna umetnost ljubavne tantre uopšte istinita.

Zanimljivo zvuči, ali kako se to radi?

Narko-analiza, hipnoza, nehipnotička regresija, Akaški zapisi.

Različiti specifični putevi vračanja u prošlost

NEHIPNOTIČKA REGRESIJA je bezbedan način da otkrijete i razrešite stvari koje su vam jako važne.

autor teksta: Vesna Samardžić, sokakezoterije.com

ZP portal ne garantuje tačnost informacija i ne snosi odgovornost u slučaju primjene savjeta prenešenih sa drugih sajtova!

Astro Tarot Centar