Naslovna » Weboteka » Nova studija pokazuje: Žene su bolji vozači od muškaraca!

Nova studija pokazuje: Žene su bolji vozači od muškaraca!

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su ženski vozači vozili brže od muškaraca, i bilo je vjerovatnije da će prekršiti ograničenja brzine. Ali, svi vozači su uglavnom vozili brže od ograničenja, a kad su žene u pitanju, to je bilo 17,5% više u prosjeku.

No, jedno ne isključuje drugo. Žene voze sigurnije i uzrokuju manje nesreća od muškaraca. Studija je sprovedena od tvrtke za istraživanja tehnologije In-Car Cleverness, koja je nadgledala preko 10 000 iznajmljenih automobila u Velikoj Britaniji tokom polugodišnjeg perioda.

Žene su rent-a-car tvrtki vraćale manje automobila sa oštećenjima, tačnije cijelih 5 puta manje. 84% automobila koji su vraćeni sa udubljenjima, ogrebotinama i drugim oštećenjima su vozili muškarci.

Ono što je uzrokovalo oštećenja na vozilima je, sasvim očekivano, povezano sa velikom brzinom, naglim kočenjima i brzom akceleracijom.

Ovo je bila vruća tema o kojoj se debatira godinama. Zaključak koji možemo izvesti je svakako da se treba poštovati ograničenja brzine, obratiti pozornost i koristiti sigurnosni pojas kako bismo izbjegli nesreće ili oštećenja bilo automobila ili vozača. Budite oprezni u saobraćaju!

Källa: Business Car Manager

 

Astro Tarot Centar