Naslovna » More motivacije » Šta ako novac nije bitan?

Šta ako novac nije bitan?

Alan Watts: “Kakvu situaciju biste voljeli? Hajde da pretpostavimo.. Često ovo radim za vrijeme profesionalne orijentacije studenata. Dolaze kod mene i kažu : Završavamo koledž i nemamo pojma šta želimo da radimo. Zato uvijek postavim pitanje: Šta biste voljeli da radite da novac nije bitan?

Kako biste zaista voljeli da provedete svoj život? Zaista je nevjerovatno da kao rezultat našeg edukacionog sistema veliki broj studenata kaže, pa… voljeli bi da budemo slikari, poete, pisci, ali kao što svi znaju, tako ne možemo da zaradimo novac.
Drugi kažu da bi voljeli da otvore vrata života i da jašu konje. Ja ih pitam da li žele da budu instruktori u školi jahanja. Hajde da prodjemo kroz to.. Šta vi želite da radite?

Kada konačno dodjemo do nečega gdje individua kaže da zaista to želi da radi, ja mu kažem: Uradi to.. i zaboravi na novac!
Ako kažeš da je zaradjivanje novca najvažnija stvar, provešćete svoj život potpuno gubeći vrijeme. Radićete stvari koje ne volite da radite i da bi nastavili da živite je da radite stvari koje ne volite da radite. Što je glupo!

Bolje da živite kratak život, koji je ispunjen stvarima koje volite, nego dug život proveden na mizeran način. Nakon svega, ako zaista volite ono što radite, onda nije bitno šta je to. Na kraju možete postati gospodar toga…

To je jedini način da postanete gospodar toga. Zaista da budete u tome.Onda ćete imati dobar osjećaj za šta god da je… Zato ne brinite mnogo, svako se interesuje za nešto. I bilo šta da vas interesuje, saznaćete da i druge interesuje.

Apsolutno je glupo da radite ono što ne volite, radeći stvari koje ne volite i da učite svoju djecu, da prate isti put.
Pogledajte što mi radimo, mi podižemo djecu i obrazujemo ih, da žive isti život koji mi živimo, da bi oni možda mogli da opravdaju sebe i pronadju satisfakciju u životu tako što podižu svoju djecu, da podižu svoju djecu, da urade istu stvar i na kraju ništa. Nikad ne prestaje.

Zato je jako važno da imate u vidu ovo pitanje: ŠTA JA ŽELIM?

Astro Tarot Centar