Naslovna » Drvo uspjeha » Samounapredjenje » O životu i Univerzalnim zakonima

O životu i Univerzalnim zakonima

Zakon privlačnosti djeluje nepogrešivom preciznošću baš kao i zakon gravitacije ili onaj o elektricitetu. Kad ispustimo neku stvar, neminovno je da padne na zemlju, i niko ne dovodi u pitanje djelovanje zakona zemljine teže. A za zakon privlačnosti mnogi nisu ni čuli, a o njegovom dobrom poznavanju da i ne govorimo. Možda je taj zakon lakše opisati kao ljubav, ona je ključ povezivanja ljudskog uma sa veličanstvenim Univerzalnim Umom iz koga crpimo svu energiju i pretvaramo je u ono što želimo dobiti (bilo materijalno ili nevidljivo) i, uvijek, nešto dajemo za uzvrat.

Onaj koji poznaje zakone Univerze zna da se u životu ništa ne može dobiti besplatno, ili, korektnije, može, ali privremeno. Dug se, UVIJEK, mora platiti, u istom ili drugačijem obliku.. Oni koji su ovo shvatili , ne čakaju da se zaduže, nego predupredjuju zakon i daju šakom i kapom (ljubav), jer znaju da će im se to vratiti. Zašto Bil Gates toliko daje u humanitarne svrhe.. mnogi će reći, i ja bih davao kad bih imao.. No, ispravnost postupka leži u tome da treba davati i kad se ima sasvim malo i to davanje ne mora biti u novcu, može biti u dobrom djelu, lijepoj riječi.. To davanje mora biti iskreno, bez očekivanja uzvrata. Mnogi kažu da je Gatesovom uspjehu puno doprijenijela knjiga Charlesa Haanela “The Master Key System” koja opisuje kako pravilnim korištenjem kreativne moći misli i našeg uma možemo slijediti zakone univerze i dobiti sve što želimo. U tom procesu savladjivanja sopstvenog uma treba kao kugu izbjegavati strah, depresiju i negativne misli, a uzgajati ljubav, hrabrost i koncetraciju.

Svi smo dio jedne cjeline, jednog Uma. Da li bismo mogli živjeti bez drugih ljudi? Da li naš organzam može da funkcioniše bez organa? Ili, postavimo to ovako : ako je naš organizam sastavljen od elektrona koji se okupljeni u atome sjedinjuju u molekulima, gradeći vlakna pa onda tkiva, organe koji čine nas same, kako onda možemo pomisliti da smo mi kompletna bića i da nismo dio nečeg još većeg i da nismo preko nekog “medija” i sami povezani, čineći tako Univerzum, sa svim ostalim što postoji.. ?

Ili kako možemo misliti da Internet, tvorevina ljudskog uma, nije samo “ogledalo” povezanosti ljudi na jednom dubljem, spiritualnom planu, koji još nismo u stanju da pojmimo…? U Internet povezanost računara vjerujemo jer je evidentan, a u povezanost umova još ne, jer se nismo dovoljno usavršili na tom polju. A ljudski mozak je daleko moćniji od bilo kojeg računara, pa je povezanost umova stvar čiste logike! Svi tražimo svoj soulmate (srodnu dušu), koja će “znati” da osjeti kad nam je teško ili kad smo joj potrebni. I tako nešto je moguće, ali samo ako smo “na istim talasnim dužinama”, tj. ako naše misli idu jedne prema drugima, u jednom pravcu. To je, takodje, ljubav ili zakon privlačnosti.

Za kraj, jedna pitalica. . . Znate li da je Vaš prihod jednak srednjoj vrijednosti prihoda pet najbližih osoba s kojima se družite? Ako imate siromašne prijatelje, riješite ih se. Zvuči grubo, ali družeći se sa takvim ljudima i sami poprimate “atmosferu” siromaštva , misli se udružuju, formiraju stavove, akcije, navike… Još jedan dokaz za povezanost umova. Preuzimate depresiju i beznadežnost. Rekli smo da ono o čemu mislimo je ono šta dobijamo u životu.. Ako skupa mislimo da nema izlaza onda takav dojam šaljemo u eter, a Univerzum koji samo izvršava naredjenja Vam kaže “Vaša želja je za mene zapovjed, izvolite!”

Za prihvatanje ovakvog mišljenja i vjerovanja treba imati hrabrosti i jednu malu dozu ludosti. Živimo u svijetu nesavršenosti i bijeda raznih vrsta, nepovjerenja i kriticizma, hvale i cinizma, pretjerivanja i nadmudrivanja, konkurencija , a misliti da se sve može riješiti pravilnim razmišljanjem je za mnoge apsurdno, ali… ja još uvijek mislim da sve počinje od malih koraka…

Npr. dobar početak je da znate da je patnja greška u razmišljanju.

Zatim , riješite se osjećaja nedostatka.. u ovom svijetu postoji dovoljno svega za sve, ne dajte se ubijediti da je hrane sve manje, bolesti sve više, da nam prijete katastrofe..

Ako je tako, je li onda lakše umrijeti? Ne, jer život je da se živi..

Astro Tarot Centar

3 komentara

  1. Slucajno sam u biblioteci pronasla knjigu Tajna i kada sam pocela da je citam shvatila sam da je to nesto sto sam oduvek zelela da pronadem.Bila je to potvrda nekih mojih razmisljanja da ceo svet tako nekako funkcionise.

  2. Molim vas dajte nam neka konkretnija mislenja u vezi sa tajnom.. njenu celokupnu pricu..da bi znali kako u potpunosti da je koristimo jer jos tu postoje stvari koje nam u potpunosti nisu bas najasnije…….please…..

  3. Nadam se da cu od vas dobiti odgovor na ovo pitanje??? jer ko od vas nam moze to bolje obijasniti…….moj email imate pa cekam odgovor…….hahahahhaha