Naslovna » Weboteka » Testovi » [Testovi samootkrića] 6. Iznenadni pljusak

[Testovi samootkrića] 6. Iznenadni pljusak

Donosimo seriju psiholoških igara osmišljenih za otkrivanje emotivnih crta i karekteristika ponašanja osobe – Kokologija je opsteprihvaćen termin za tumačenje skrivenih značenja ljudskog ponašanja i ljudskih reakcija u različitim situacijama.

Zasnovana na čvrstim principima psiholgije, kokologija od vas traži da date odgovore na naizgled jednostavna pitanja o mnogim temama – kao što je boja jedne zamišljene ptice koja uleće u vašu sobu kroz prozor – a onda vam otkriva šta ti vaši odgovori zapravo kriju o vama samima.

Ako je igrate u društvu, može vam pomoći da bolje upoznate svoje prijatelje, otkrivajući one strane njihove ličnosti koje nikada niste videli. (Testovi su iz knjige Kokologija – Igre samootkrića, japanskih psihologa Tadahiko Nagao i Jsamu Saito)

6.TEST – IZNENADNI PLJUSAK

Ne može se sve u životu. Stalno nas pogađaju iznenađenja, hitni slučejevi i nepredviđene katastrofe ne dajući nam šanse da se bar psihiči pripremimo. Iznenađenja svih vrsta mogu biti stresna – podjednako iznenadna bračna ponuda kao i raskid. Suviše je tih stvari koje ne možemo predvideti i kontrolisati. To je jedan od razloga zašto svi mi razvijamo navike i tehnike da se s tim nosimo.
Šetate ulicom kada iznenada počinje pljusak. I kad biste potrčali kao ludi i dalje bi vam trebalo najmanje pet minuta do najbližeg odredišta. Šta najbolje opisuje vešu reakciju u tom trenutku?

1. Pronašao bih neku nastrešnicu ili drvo, stao ispod i sačekao da kiša prestane.
2. Pošto ne znam koliko dugo će padati kiša, trčao bih mesta gde sam i krenuo što brže mogu.
3. Pogledao bih prolazo neko ko ima kišobran i ko bi ga podelio samnom, ili bih otišao do prve prodavnice da ga kupim.
4. Ja nikada ne izlazim bez kišobrana na rasklapanje u torbi, izvedila bi ga i otvorila.

6. TEST – IZNENADNI PLJUSAK – REŠENJA

Kako ste reagovali na iznenadni pljusak? Kiša predstavlja neprekidive i nekontrolisane sile u životu. Konkretno, vaš odgovor otkriva kako obično reagujete kad izbije svađa između vas i vašeg partnera ili prijatelja.

1. Potražio bi neku nastrešnicu ili drvo, stao bih i sačekao da kiša stane.
Vi ste tip osobe koja sačeka da se druga strana u svađi isprazni i smiri pre nego što preduzmete nešto da izgladite odnose. Skloni ste da ih pustite da grme i oblače dok im ne ponestane snage, onda vi nastupate i izložite ceo slučaj mirno i objektivno. neki bi ovaj vaš pristup nazvali pametnim, drugi bi opet pre rekli da je to lukavo.

2. Pošto ne znam koliko dugo će kiša padati, otrčao bih do mesta gde sam se i uputio što brže mogu.
Nije vam toliko stalo kakav će biti ishod svađe, mnogo vas više zanima sa iznesete svoje mišljenje. Vi ste sigurni da ste upravu pa nema potrebe da se dalje raspravlja. Taktika uzimanja i davanja kod vas nije zastupljena. Ako ona počne da viče, vi počinjete da urlate. Sve u svemu, nije zabavno svđati se s vama. S druge strane, lako je saznati šta mislite o određenom probelmu.

3. Potražio bih nekoga sa kišobranom ko bi bio voljan da ga podeli sa manom ili bih otišao u najbližu prodavnicu da ga kupim.
Ne volite svađe i suprostavljanje mišljenja pa se trdite da izgladite odnose i smirite suparnika kad god dođe do konflikta. Nažalost, to najčešće samo pogoršava stvari. Bilo bi bolje da zauzmete čvrst stav izdržite buru s vremena na vreme.

4. Ja nikada ne izlazim bez kišobrana na rasklapanje u torbi, izvedila bi ga i otvorila.
Mislite da imate odgovor u svakoj situaciji, opravdanje za svaku grešku. Za vas jerasprava samo prilika da vežbate svoje oratorske sposobnosti, ali se drugima možete činiti opasnima, frustriranim i neiskrenim. Naravno, vi i za ovo imate veoma dobro obrazloženje.

Astro Tarot Centar