Naslovna » Fontana zdravlja » Samopomoć » 10 savjeta kako da se oslobodite prošlosti i prigrlite budućnost

10 savjeta kako da se oslobodite prošlosti i prigrlite budućnost

Oslobađanje od prošlosti, tj. zaboravljanje ljudi, ideja, očekivanja i želja, napuštanje loših navika, lažnih uvjerenja, nezdravih odnosa i dr., može biti jako teško. No morate biti svjesni da svaki trenutak vašega života predstavlja novu priliku da počnete otpočetka i riješite se prtljage prošlosti skoristite trenutak, krenite u akciju i stvorite sretnu budućnost prakticirajući deset koraka koje morate poduzeti kako biste pustili prošlost i prigrlili budućnost!

1. Meditirajte. Pronađite mir, dišite. Meditacija je akcija. Naš je um znatno teže umiriti od tijela. Prezaposleni smo i život nam brzo prolazi ispunjen raznim izvanjskim smetnjama. Jasnoća izvire iz tišine. Meditacija, čak i u malim intervalima. napravit će dobru predigru za sljedećih devet koraka.

2. Razumijte. Uzmite si vremena za objektivno razmišljanje o vlastitoj prošlosti, bez predrasuda. Shvatite da vi niste vaša prošlost te da su situacije, razni uzorci i ljudi u vašem životu stvorili samo vaša iskustva, no ne i vas. Poznavanje i razumijevanje svoje prošlosti pomoći će vam da shvatite zašto opetovano ponavljate neka samo-destruktivna ponašanja. Razumijevanje stvara svjesnost, a svjesnost vam pomaže razbiti ciklus.oslobodi_se_proslosti

3. Prihvatite. Prihvatite svoju prošlost i ljude koji su bili dio nje, prihvatite te okolnosti i sjetite se da vas ništa od toga ne određuje. Prihvaćanje je prvi korak do napuštanja prošlosti i oslobađanja koje potom slijedi. Nošenje negativnih emocija u sebi opterećuje samo vas i nikoga drugoga.

4. Ispraznite svoju „šalicu”. Svjesno i aktivno radite na napuštanju svoje životne priče, svojih prosudbi i ideala, svih materijalnih stvari. Oni nemaju stvarnu vrijednost. Od njih nećete biti jači. zdraviji i moćniji.
Vjerovanje u njih je zabluda. Izlijte iz “šalice” svoja očekivanja o tome kako, tko, gdje i što biste trebali raditi ili biti. Kada ispraznite svoju „šalicu”, svrha vašega života će vam se otkriti, otvoriti i poteći.

5. Uskladite. Uzmite trenutak (ili više) pa zapišite sljedeće:

– svoja temeljna uvjerenja / vrijednosti

– svoja životna postignuća

– akcije koje ste poduzeli u ostvarenju tih postignuća.

Sada podrobno pogledajte svoja temeljna uvjerenja / vrijednosti te zaključite jesu li usklađeni s vašim postignućima i akcijama. Ako ne. zapitajte se je li krajnje vrijeme za stvaranje novih temeljnih uvjerenja, postavljenje novih ciljeva ili poduzimanje novih akcija. Što sve trebate napraviti da biste uskladili svoje akcije s uvjerenjima i tako postigli svoje zacrtane ciljeve? Za početak. zapišite tri akcije koje ćete poduzeti ovaj tjedan.

6. Prilagodite se. Može vam se doimati paradoksalnim da se odvojite od ishoda, a ipak postavite ciljeve i radite na njihovu ostvarenju. Ali. ako ste fleksibilni, tj. voljni pustiti krajnji rezultat, usklađivanje svojih ciljeva i istinsku svrhu za veće dobro, onda je to sasvim pravedno i ispravno. Budite prilagodljivi, dopustite svom putu da se sam otkriva i budite otvoreni novim prilikama. Prilagodite se i tecite sa strujom života.

7. Pridonosite. Kada se uhvatite kako jadi-kujete zbog svoje prošlosti ili ste ljuti zbog sadašnjosti ili razmišljate o svojoj budućnosti, pronađite način da nekome drugome uljepšate dan. Nasmiješite se slučajnom prolazniku, otvorite vrata, odnesite višak hrane ili odjeće u Crveni križ i si. Te jednostavne radnje mogu imati trajan utjecaj i pomoći vam da svoju situaciju stavite u perspektivu. Pridonositi dobrobiti drugih najbolji je način da se uskladite sa svojim istinskim ja.

8. Vjerujte u sebe. Vjerujte u svoju svrhu. Vjerujte da se svemir razvija kako treba i da imate božansku ulogu u tome procesu. ’ Vjerujte da vam slijepo držanje prošlosti ne pomaže, već vas udaljava od vaše prave svrhe postojanja.

9. Zavolite ovaj proces. Zabavite se. Budite razigrani, veseli i pozitivni. Dajte prednost pozitivi. Volite sebe, druge i ovaj život. To je dar koji trebate razmotati baš svaki dan kako biste progledali novim očima punim A uzbuđenja.

10. Budite zahvalni. Budite istina. Nakon što ste poduzeli svih devet koraka, samo budite. Tako ćete zaboraviti prošlost i prigrliti budućnost.
Izvor: naturala.hr

Astro Tarot Centar