Naslovna » More motivacije » Alan Watts: Živite li zaista ono što sanjate?

Alan Watts: Živite li zaista ono što sanjate?

“Ako ste se probudiil iz ove iluzije i shvatate da crno uključuje bijelo, ja uključuje i druge, život podrazumijeva smrt ili da kažem, smrt podrazumijeva život, možete osjetiti sebe, ne kao stranca u svijetu, ne kao neko ko je ovdje na probnom radu, ne kao nešto što je došlo ovdje kao gripa, već počinjete da osjećate svoje postojanje kao apsolutno fundamentalno. Ne pokušavam da vam prodam ovu ideju u smislu da hoću da vas promijenim, već hoću da se igrate s tim, hoću da vidite taj potencijal.
Ja ne pokušavam da vam dokažem, samo je postavljam ispred vas kao mogućnost života o kojoj možete da razmislite. PA onda, pretpostavimo da možete svako veče da sanjate ono što želite i da imate moć da u jendoj noći sanjate 75 godina vremena ili bilo koju dužinu vremena koju biste željeli da imate. I vi biste vjerovanto kad bi krenuli u ovu avanturu snova, ispunili sve svoje želje. Imali biste zadovoljstva svake vrste. Nakon nekoliko noći, posle 75 godina totalnog zadovoljstva, rekli biste:
Baš je bilo sjajno. Hajde sad jedno iznenadjenje. Hajde da imamo jedan san koji je izvan kontrole.
Desiće mi se nešto i ne znam šta će biti. I prihvatili biste to, izašli iz toga i rekli: To je baš bilo blizu. Zar ne? Onda biste imali još više avantura i sve više bi se kockali sa onim što ste sanjali i konačno biste sanjali ovo gdje ste sada. Sanjali biste život kojim živite danas koji bi bio u beskonačnom mnoštvu izbora koje imate. Igranja u kome niste Bog. Jer cijela priroda Boga, prema ovoj ideji je da se igramo, kao da nismo Bogovi.
U ovoj ideji smo svi mi fundamentalno krajnja realnost, ne kao Bog u političko vladarskom smislu, već Bog u smislu da budete svoji, duboko u osnovi, sta god da postoji i sve ste to VI. Samo se pretvarate da niste.”

Astro Tarot Centar