Naslovna » More motivacije » Anita Moorjani i šta je iskustvo bliske smrti naučilo

Anita Moorjani i šta je iskustvo bliske smrti naučilo

Anita Moorjani na svojoj radionici u Sedoni pripovijeda svoju priču koja ja ukratko sljedeća: oboljela je od karcinoma, metastaze su bile posvuda, i pala je u komu. U bolnici su se svi oprostili od nje i  čekali su da dođe njen brat, pa da isključe aparate. U tih 30-ak sati kome, ona je imala iskustvo bliske smrti.
Vratila se, probudila, i u naredna 4 dana njeno tijelo se očistilo od metastaza. U nekoliko mjeseci, oporavila se potpuno. Njezini liječnici to ne znaju objasniti, ali svjedoče o tom “fenomenu”. Iako je već samo po sebi to dovoljno fascinantno, ono što nas zanima je što je to Anita “donijela” s “druge strane”?

Anita Moorjani ima svoju radionicu u Zagrebu, 14-15.3.2015

Anita Moorjani ima svoju radionicu u Zagrebu, 14-15.3.2015

Anita: “Najveća stvar koju sam naučila je da je život zaista poklon. Postoji razlog da sam ovdje, razlog zašto je svako od nas ovdje. I želim vam prenijeti vrijednost vaših života i kako je važno za vas što ste ovdje baš sada.

Ne stojim ovdje ispred vas kao neki prosvijetljeni guru, ili učitelj, jer zasigurno nisam ništa više prosvijetljena nego bilo ko u ovoj prostoriji. Riječ je o tome da mi se nešto dogodilo, naučilo me par lekcija, a to su lekcije za koje sam poželjela da sam ih prije poznavala, da mi ih je neko rekao. I zato ih želim podijeliti sa vama. Ja sam jednostavna osoba, pa bih htjela i da lekcije budu jednostavne.

Prva i najvažnija lekcija koju sam naučila o životu ili za koju vjerujem da je spasilo moj život, je da sam shvatila da je jako važno naučiti voljeti sebe. Vrlo, vrlo važno! Ne mogu dovoljno naglasiti važnost ovoga! Upravo ljubav koju sam osjetila da dolazi prema meni, spasila mi je život! Prije mog iskustva bliske smrti nisam imala pojma da sam trebala voljeti sebe bezuslovno…

Ljubav koju sam osjetila u drugoj stvarnosti, nije važno odakle niti od koga dolazi, jer svi mi imamo različite filozofije o tome kakvim vidimo život, ne volim stavljati oznake na bilo što.. Stoga, bilo da ljubav dolazi od Isusa, Alaha, Krišne ili Bude… nije važno je li došla od moga oca – sve je to Bog! Ljubav je bila bezuvjetna. I ta ljubav što sam je osjetila mi je rekla da je zaslužujem i da sam je vrijedna. I pomogla mi je da shvatim da je u redu voljeti sebe.

Većina nas takvu stvar ne spozna dok odrasta, dok smo još djeca, ne shvatamo, čak ni kada odrastemo, kao tinejdžeri, ili u našim dvadesetima, ne shvatamo da je u redu voljeti sebe. Čim se rodimo, to znamo, sretna smo dječica, pogledajte bebe, one su tako pune sebe, pune radosti.
I onda provedemo cijeli život kako bismo tu radost i ljubav otjerali van. Tada, na pola puta počinjemo tragati u knjigama ili ići na tečajeve kako bismo je vratili natrag.

Ono što vam želim reći je da, ako zaista volite sebe, cijela gomila vaših problema i trzavica u životima, bila bi riješena i zaliječena.”

Pogledajte cijeli video sa Anitom Moorjani u Sedoni, Arizona

Astro Tarot Centar