Naslovna » Weboteka » E-knjige » [E-knjige] Magija – VJERUJETE LI U MAGIJU?

[E-knjige] Magija – VJERUJETE LI U MAGIJU?

„Oni koji ne vjeruju u magiju nikad je neće pronaći.“ROALD DAHL (1916.-1990.) Pisac

Sjećate li se kad ste bili dijete i život promatrali s neizmjernim čudjenjem i divljenjem? Život je bio čudesan i uzbudljiv, a i sitnice su vas duboko oduševljavale. Bili ste očarani mrazom na travi, leptirom koji leprša oko vas, kao i svakim neobičnim listom ili kamenčićem na tlu.

Bili ste uzbudjeni kad biste izgubili mliječni zub, jer je to značilo da će te noći doći Zubić vila. Brojili ste dane do čarobne Božićne noći. Iako niste imali pojma kako bi Djed Mraz u jednoj noći mogao stići do svakog djeteta na svijetu, nekako je uvijek uspijevao i nikad vas nije iznevjerio. Sobovi su mogli letjeti, u vrtu su prebivale vile, kućni ljubimci bili su poput ljudi, igračke su imale svoju osobnost, snovi su se ostvarivali i mogli ste dohvatiti zvijezde. Srce vam je bilo ispunjeno radošću, mašta vam nije poznavala granica i vjerovali ste da je život čaroban!

Dok smo bili djeca, mnogi od nas imali su snažan osjećaj da je sve dobro, da svaki novi dan donosi još više uzbudjenja i pustolovina te da nikad ništa neće moći iskvariti našu radost izazvanu magijom života. No, dok smo odrastali, razne odgovornosti, problemi i
poteškoće uzele su svoj danak te smo izgubili taj osjećaj lakoće, a magija u koju smo nekoć kao djeca vjerovali izblijedjela je i iščezla. To je jedan od razloga zbog kojih u odrasloj dobi volimo društvo djece, kako bismo ponovno mogli iskusiti taj davni osjećaj, makar i samo na trenutak.

Želim vam reći da magija u koju ste nekoć vjerovali uistinu postoji, a mentalni sklop odraslih ljudi koji su prestali vjerovati u čuda je pogrešan. Magija života jest stvarna-stvarna kao što ste i stvarni vi sami. Zapravo, život može biti daleko čudesniji nego što ste kao dijete ikad i pomislili, daleko nevjerojatniji, daleko više divljenja vrijedan i uzbudljiviji nego što ste mogli i sanjati. Kad spoznate što treba učiniti da biste prizvali magiju, živjet ćete život svojih snova. Tada ćete se pitati kako ste ikada mogli odustati od vjere u magiju života! Možda nećete vidjeti leteće sobove, ali ćete vidjeti kako vam se pred očima pojavljuje ono što ste oduvijek željeli i kako se odjednom ostvaruje ono o čemu ste dugo sanjali. Nikad nećete znati kako se točno sve odigralo da bi vam se snovi ostvarili, jer magija djeluje u nevidljivom cartvu – a to i jest ono najuzbudljivije!

Jeste li spremni ponovno iskusiti magiju?Jeste li spremni da svakog dana budete ispunjeni divljenjem i čudjenjem, kao kad ste bili djeca? Pripremite se za magiju! Naša je pustolovina započela prije dvije tisuće godina, kad je znanje koje mijenja život sakriveno u
svetom spisu…

Iz knjige Magija

Astro Tarot Centar