Naslovna » Weboteka » E-knjige » Iskorak izvan uma (+e-knjiga)

Iskorak izvan uma (+e-knjiga)

Iskustvo: Vrh jezika

Vrh jezika blago stavite točno na hrbat na kojem se vaše desni sastaju s vašim prednjim gornjim zubirna. Lagano ga stavite uz hrbat i pomno pratite sve što osjećate tamo gdje vrh vašeg jezika dodiruje vaše zube i desni. Samo budite smireno svjesni što na tom mjestu osjećate. Što je gladje: vaš jezik, vaše desni ili vaši zubi? Što je hrapavije? Što je hladnije? Postanite svjesni pljuvačke između vašeg jezika, zubi i desni. Sada obratite pažnju na pritisak koji vaš jezik vrši na vaše zube i desni. Možete li osjetiti mišiće u svom jeziku? Je li vaš jezik opušten? Nekih 15 do 20 sekundi budite posve svjesni svega što osjećate tamo gdje vaš jezik dodiruje vaše zube i desni.

Sada postanite svjesni kako se općenito osjećate u svom tijelu. Uočite da je vaše tijelo sada opuštenije negoli je bilo prije no što Ste stavili jezik uz zube i desni. Također uočite da je vaš um budniji, a istovremeno i mirniji.

Kako je to moguće? Kako jedan jednostavan čin obraćanja pažnje na neku točku unutar vaših usta može dovesti do veće opuštenosti tijela i bistrijeg, smire­ nijeg uma? Kad odgovorite na to pitanje proniknut ćete u tajnu savršenog zdravlja, sklada i materijalnog obilja u životu. Zbog toga vam ovo i pišem. Sve što vam treba imate kod sebe, ovoga trena. Znali vi to ili ne, sjedeći upravo tu gdje jeste, držeći ovu knjigu u rukama, spremni ste za savršenstvo. Baš kao što vas je spomenuto iskustvo Vrha jezika otvorilo za veći sklad u tijelu i umu, nalazite se u jednoj točki svog života koja će vas jednako tako lagano odvesti izvan granica dosade, borbe i sukoba, do mjesta gdje ćete moći doživjeti nesmetan tok obilja i zdravlja. Svatko može postati svjestan svojih zuba i jezika (milijuni to čine svakoga dana), ali svatko to ne čini na način koji povećava sklad uma i tijela, kao što ste vi upravo učinili, prije nekoliko trenutaka. Oni jesu sposobni, imaju sve što im je potrebno, ah nisu svjesni ovog jednostavnog procesa koji poboljšava stanje uma i tijela u roku od nekoliko sekundi.

Nalazite se u jedinstvenoj točki u životu, i doslovno i figurativno. Doslovno možete promijeniti tijek svojeg života ne ustajući iz stolice na kojoj sjedite. Iz ove točke gledišta, ova knjiga će otvoriti vašu svjesnost prema blagu unutar vas samih koje žudi da bude otkriveno. Ova jednostavna knjiga vaša je karta za pronalazak blaga. Upravo poput vježbe Vrh jezika, ova knjiga će vas voditi korak po korak. Pokazat će vam gdje da pronađete dragocjene dragulje mira, blagostanja i radosnog življenja bez sukoba koji čekaju na drugoj strani vašeg uma. „Zaista,” – reći ćete – „nakon te vježbe osjetio sam veći mir i opuštenost. Ali imam financijskih briga i problematičan ljubav­ ni odnos. Kako će činjenica da postajem svjestan svog jezika i zubi utjecati na plaćanje stanarine i izgladiti nagriženi odnos?FrankKinslow-Euosjecaj

Iskorak izvan uma

Odlično pitanje. Drago mi je da ste ga postavili. Tajna nije u jeziku nego u načinu na koji ga naš um postaje svjestan. Um je ovdje naša početna točka. Jer, um je taj koji stvara probleme. Najprije ćemo pogledati kako naš um stvara neprilike. Zatim ćemo naučiti kako potražiti rješenje izvan uma. Vidite, bili smo zavedeni, upućeni u krivom pravcu. Nasamareni smo na način da mislimo kako se um može ‘popraviti’ pomoću uma. To je kao da lopova pitate gdje da sakrijete svoj novac. Ne možemo očekivati da će skršeni um sam sebe popraviti. To je doista posebna vrsta ludosti koja se uvukla u svaku poru našega života i zbog
toga patimo.
A u stvari moramo pronaći način da iskoračimo izvan uma, pogledamo uokolo i da se ponovo vratimo u svoj um, ovaj put potpuno svjesni. Razlika između odmora i mira koje dobijete vršeći vježbu Vrh jezika i nesudjelovanja u toj vježbi samo je u svjesnosti. Trebamo pogledati sebe i svoj život s točke gledišta izvan manipulacijskog utjecaja našeg uma. Moramo se oslobo­ diti utjecaja štetnih emocija, predrasuda, iskrivljene logike i po­ grešnih informacija koje utječu na svaku našu misao, riječ i djelo. To činimo s vrlo specijaliziranom svjesnošću koju svi imamo ali rijetko koristimo.

Ova će vam knjiga pokazati kako da tu svjesnost razvijete u vlastitom životu. Pritom vam neće biti potrebno vaše vjerovanje jer je to nešto onkraj vjerovanja. Naučit ćete jednu znanstvenu tehniku koja će vam omogućiti da skliznete izvan domašaja uo­ bičajene svijesti u supersvjesno stanje i to ćete moći učiniti po­ sve lagano i prirodno, kao da dišete. Ta svjesnost, sama po sebi, ima izvanrednu moć pomlađivanja i obnavljanja tijela i uma, ali i mnogo više od toga.
Jednom kad naučite kako iskoračiti izvan uma naučit ćete kako se u nj i vratiti, s novim načinom gledanja na stvari. Umjesto da vaš um upravlja vama, vi ćete imati kontrolu nad umom.

Ili, preciznije rečeno, bit ćete svjesni načina na koji vas je um naveo da mislite kako je vaš život vječita borba. S novom jasnoćom promatrat ćete kako se ta iskrivljenja popravljaju. Čitav taj proces uistinu je fascinantan. Ali, to nije sve. Jednom kad se priviknete na svoju novopronađenu unutarnju svjesnost trebat ćete naučiti kako da pomoću nje poboljšate svoj vanjski život. Upravo tako, naučit ćete kako ispunjavati želje na obje razine: i unutarnjoj, emocionalnoj i vanjskoj, materijalnoj. Sada je vrijeme da naučite ispunjavati svoje najdublje želje, pa čak i one najtričavije. Naučit ćete kako zadovoljiti oba elementa kompleksa želje. Naučit ćete kako da smjesta svladate destruktivne emocionalne vezanosti, a iz te spokojne točke bivanja promatrat ćete kako se sile fizike okupljaju i donose vam upravo ono što ste bili poželjeli na fizičkoj ravni.
Što kažete? Mislite li da je vrijedno još malo vašeg vremena da naučite kako svladati probleme koji vam remete život? Jeste li spremni da svoje tijelo-um koristite onako kako je i predviđeno i da olakšate život ne samo sebi već i svojim prijateljima, obitelji i nama ostalima koji s vama dijelimo ovaj planet?

Ne, nemojte ustajati. Ostanite gdje jeste i pustite da se sve odvija kroz prevladavajuće sile ispunjenja. Naučite kako na nov način gledati harmoniju unutar čovjekova postojanja. Upoznajte savršenost sadašnjosti kao percepciju koja je otvorena cijelom čovječanstvu. Jer, inače, čemu sve ovo?

Iz knjige Frank J. Kinslow “Eu-osjećaj, Umijeće stvaranja unutrašnjeg mira i spoljašnjeg blagostanja” koju možete čitati ovdje

Astro Tarot Centar