Naslovna » Fontana zdravlja » Kako prevazići traumu

Kako prevazići traumu

U svom članku “4 saveta kako da prevaziđete traumu” Sensa donosi nekoliko korisnih savjeta kako prevazići traumu.

“Bilo da želite da pružite podršku voljenima ili sami preživljavate teške trenutke, bitno je da znate da je svaki izlaz iz stanja očaja onaj pravi – samo ako vraća osmeh na lice.”

Svi se mi u teškim životnim situacijama ponašamo na sličan način, i imamo običaj da se pitamo zašto se to baš nama dogadja ili šta smo mi Bogu krivi. Tada osjećamo nemoć, strah, očaj, pa čak i ljutnju.  Obzirom da su emocije samo energija moguće ih je transformirati i njihovu snagu preobraziti u ljubav i mir.

U stresnim i tragičnim situacijama reagujemo različito, muškarci se često izoluju, a žene okreću društvu i prijateljstvu, te je jako bitno da reagujete skladno okolnostima i ne forsirate razgovore sa osobama koje bi radije da budu same, i obrnuto.

Nekim osobama je potrebno da se osvrnu unazad i kroz razgovore i analizu dogadjaja koji su ih zadesili pokušaju da pronadju dublji smisao svega. Zastanite i odbolujte, dozvolite sebi da ožalite svoj gubitak.

Isto tako je potrebno dati vremena procesu prevazilaženja trauma i ozdravljenju te stvaranju nove životne snage.  U medjuvremenu, učestvovanje u raznim programima i preduzimanje inicijative će donijeti dobro kako osobi koja prolazi kroz traumu tako i onima u njihovoj okolini.

 

via 4 saveta kako da prevaziđete traumu — Psihologija — Lovesensa.rs.

Astro Tarot Centar