Naslovna » Weboteka » Internet marketing » Kako zaraditi skraćivanjem linkova preko Adf.ly?

Kako zaraditi skraćivanjem linkova preko Adf.ly?

Kako zaraditi brzo i lako? Evo kako!

Vjerovatno ste vidjeli mnoštvo stranica koje Vam prvo pokažu neki oglas 5 sekundi a onda Vas prebace na ono što ste tražili da vidite. Jedna od tih stranica je i adf.ly. Oni Vam nude mogućnost zarade korištenjem njihovih banera ili skraćenih linkova.

Princip je sljedeći:

1. Registrujete se na adf.ly
2. Ubacite svoj link i od njega napravite kratki link (Shrinker)
3. Na svojoj stranici ili blogu koristite ovaj novi kratki link
4. Vaši posjetioci klikaju na linkove, a Vi zaradjujete novac svaki put kad neko klikne na taj link i odgleda oglas koji traje 5 sekundi.
5. Plaćanje je preko PayPala.

Previše posla, premalo para?

Ipak, možda ovo djeluje kao previše posla za malo novca, te se ova metoda najviše isplati na facebook fan stranicama, koje imaju puno fanova, i gdje autori stranica nude ekskluzivni sadržaj svima koji kliknu na “Like” dugme. Vjerovatno ste vidjeli mnogo takvih stranica na FB, prepoznatljive po frazama poput “Šokantno!”, “Ovo morate vidjeti!” i slično. Ako se na svakih 1000 posjeta zaradi 4 dolara, onda možete izračunati kolika je zarada na 10 ili više hiljada fanova.

No, upotreba kratkih linkova i zarada istima nije ograničena samo na facebook. Za sve koji koriste WordPress kao blogplatformu postoji plugin koji od svih linkova na blogu napravi kratki adf.ly link i tako automatizujete postupak kreiranja linkova. To olakšava posao te se ne mora za svaki pojedinačni link logirati na adf.

Plugin se skine, instalira i aktivira. Oni koji poznaju WordPress sigurno znaju kako se to radi.
Zatim se na opcijama za plugin (ispod Settings) unese Adf.ly ID, a to je broj koji ima 5 cifara.
Klik na Save i plugin je spreman za upotrebu!.

Skinite plugin: ADF.LY WP PLUGIN

Sretna zarada!Astro Tarot Centar