Naslovna » Fontana zdravlja » Ishrana » Kokosovo brašno u ishrani

Kokosovo brašno u ishrani

Kokosovo brašno je uz kokosovo ulje, kokosovo mleko i kokosovu vodu takodje sve popularnije iz dana u dan. Odmah u startu da znate da iako je kuvanje sa kokosovim brašnem sve popularnije, to nije nimalo jednostavno i taj poduhvat može biti jako komplikovan jer ono nema one osobine koje ima većina drugih klasičnih vrsta brašna.

Upravo iz tog razloga je jako bitno da znate kako da postupate sa njim i kako da spremate hranu pomoću njega.

kokosovo-brasno

Koje su prednosti korišćenja kokosovog brašna umesto pšeničnog?

U kokosovom brašnu ima jako puno proteina i vlakana pa je ono vrlo hranljivo i ima visoku nutritivnu vrednost, dosta veću nego većina drugih vrsta brašna.

Ono pored toga, sadrži i čuvenu laurinsku kiselinu, koja je zaslužno za jačanje našeg imunog sistema pa ćete na taj način biti i mnogo otporniji na razne bolesti i viruse koji haraju.

U sebi sadrži i puno vitamina C kao i mangana. Vitamin C je uz laurinski kiselinu najzaslužniji za očuvanje dobrog zdravlja našeg organizma, dok je mangan poznat po odličnom pozitivnom uticaju na naše kosti, kao i mogućnost da reguliše nivo šećera u krvi.

Ono što je jedna od najbitnijih prednosti i razlika kokosovog brašno u odnosu na ona brašna na bazi žitarica je to što u sebi ne sadrži gluten. Dobro znamo da postoji odredjen broj ljudi koji su alergični na gluten i kojima on smeta pa je onda spremanje hrane na bazi kokosovog brašna realna i logična alternativa.

S obzirom na to da kokosovo brašno se vrlo brzo upija, treba da imate u vidu da je potrebno jako malo njega za spremanje bilo kog jela.

Takodje, imajte u vidu prilikom spremanja jela i da kokosovo brašno ima osobinu da ostaje u obliku grudvica, pa ukoliko želite da dobijete glatku čistu masu, morate jako dobro i dugo da ga mešati zajedno sa ostalim sastojcima sa kojima spremate odredjeno jelo.

Sve to naravno nije ništa komplikovano ni teško u poredjenu sa zdravstvenim prednostima koje kokosovo brašno nosi sa sobom.

Astro Tarot Centar