Naslovna » Weboteka » E-knjige » Kreativna vizualizacija

Kreativna vizualizacija

Shakti Gawain- KREATIVNA VIZUALIZACIJA

Kreirajte svoj život pomoću moći svoje imaginacije

Sposobnost stvaranja mentalnih slika ili kreativna vizualizacija jedna je od najvažnijih ljudskih sposobnosti.

Sve što nam se dešava u životu je, ostvarenje zapravo naših vlastitih mentalnih slika, pozitivnih ili negativnih. Na žalost većina nas toga nismo svjesni. Zato se tako često žalimo da su drugi nepravedni prema nama, da je sudbina prema nama surova, itd. Međutim, prava istina u našem životu jeste da dobijamo upravo ono što želimo, tj . ono što smo sami sebi precizno (često nesvjesno) naslikali u svom unutrašnjem mentalnom oku.

Suvremena literatura na Zapadu koja se bavi primjenjenom psihologijom, a u tom okviru i kreativnom vizualizacijom, vrlo je opširna, što govori da su današnji autori shvatili golemi značaj razvijanja i usmjeravanja ove čovjekove sposobnosti. (Između ostalih, i veliki psihijatar i suvremeni zapadni mudrac Karl Gustav Jung, kao glavnu tehniku svoje analitičke i kompleksne teorije razvio je tehniku aktivne imaginacije. Sličnu tehniku razvila je i škola psihosinteze Roberta Asadjolija i druge psihoterapeutske škole.)

Među tom obimnom literaturom ova knjiga autorice Shakti Gawain zauzima veoma značajno mjesto. Mala po obimu, knjiga je neobično korisna za praktičnu uporabu zato što je jasno i pregledno napisana, ne upušta se u suvišna teoretiziranja, već se koncentrira na bitno – iznošenje jednostavnih, efikasnih i praktičnih tehnika primjene kreativne vizualizacije…

 

Čitajte ovu knjigu online»

 

Astro Tarot Centar