Naslovna » Fontana zdravlja » Samopomoć » Maja Anđelković – Reprogramiranje podsvijesti

Maja Anđelković – Reprogramiranje podsvijesti

U svom video-serijalu “Reprogramiranje podsvijesti” , Maja Anđelković donosi korisne informacije o procesu prisutnosti i vodi vas kroz jednostavne tehnike samopomoći, poput metode dvije tačke. Rad na sebi, po Maji je beskonačan proces, a suština je, svakako,  oslobadjanje od nekorisnih programa iz naše podsvijesti, nakon čega manifestacija i ostvarenje naših ciljeva i želja dolazi samo po sebi. Jedan dio rada na sebi se odnosi na percepciju stvanosti i osnovne teoretske postavke, ali se krajnji rezultati uvijek postižu kroz praksu.

Šta je Matrix?

Matrix je materijalni svijet oko nas, svijet pojavnih oblika i formi. On ima svoju hijerarhiju, na površini su pojavni oblici i forme, to je ono što možemo vidjeti i dodirnuti, ali i misli i emocije. To je svijet koji percipiramo svojim čulima i još poznat pod nazivom, treći nivo postojanja.

Materijalni oblici se dalje sastoje od molekula, a molekuli od atoma, koji se sastoje od subatomskih čestica. Posljednji nivo Matrixa su elektronski talasi. Na svakom od nivoa imamo neke korisne metode koje nam mogu pomoći. Npr. na pojavnom obliku moćemo dobiti pomoć kod kiropraktičara, na molekularnom nivou nam mogu pomoći lijekovi, a atomima se bavi subatomska medicina, primjerice akumpunktura. I na energetskom nivou imamo niz energetskih metoda poput theta iscjeljivanja, reikija, rekonekcije i t d.

Matrix, odnosno, materijalni svijet ima svoje zakonitosti i on funkcioniše na principu suprotnosti. Tako na primjer, imamo s jedne strane zlo, a s druge dobro, imamo tugu i radost, a zdravlje ne možemo da spoznamo bez nekog vida bolesti.

U Matrixu imamo i ego. Ego, sam po sebi, nije ni pozitivan ni negativan. Neka učenja zagovaraju da treba uništiti ego, ali takva učenja mogu biti manipulativna. U Matrixu, zapravo, ne možemo funkcionisati bez ega. Ono što, medjutim, možemo je učiniti ego funkcionalnim.

Mi, zapravo, nismo ego. Šta je ego? Ego je identifikacija sa mislima, emocijama i tijelom. Šta se dešava kad smo identifikovani sa mislima, emocijama i tijelom. Npr. na nivou tijela dobijete prehladu, osjećate se umorno, nos vam je zapušen i ne možete da vjerujete da vam jedna obična prehlada izaziva takvu nesposobnost. Onda počnete da se nervirate i da dramite, zašto vam se to dešava i sl.

Kad nam se dešava nešto ružno onda krenu i emocije, mi se identifikujemo s njima i ne umijemo da ih propustimo kroz naš energetski sistem. Ili uvrtimo si neku negativnu misao i onda upadnemo u dramu. Ukoliko se većinu vremena u našem životu identifikujemo sa mislima, emocijama i tijelom, onda mi zapravo živimo u drami. Odnosno, ne živimo naš autentični život.

Ono što je poruka ovoga jeste da mi nismo naše tijelo, misli i emocije. Čemu nam onda služi ego?

U Matrixu jedino možemo funkcionisati kroz ego. Da nema ega, i kada bi ga potpuno uništili onda bi nam bilo svejedno za svime, ne bi nam bilo stalo do ljudi, mogli bismo da idemo goli ulicom i da radimo neke čudne stvari, netipične za obična ljudska bića. Ne trebamo biti usmjereni protiv ega niti voditi bilo kakvu borbu protiv njega. Ono što je naš cij ovdje je da ego učinimo funkcionalnim.

Misli, emocije i tijelo su naši alati uz pomoć kojih kreiramo naš život.  Mi možemo biti “posmatrač” ili naše “autentično ja”, i kada više vremena u toku dana provodimo bez identifikacije sa mislima, emocijama i tijelom, onda naš ego postaje funkcionalan i radi za nas. Ne tiraniše nas. Na taj način činimo iskorak iz životne drame i sve postaje mnogo lakše i bolje.

Pogledajte serijal na YT kanalu Maje Anđelković.

Astro Tarot Centar