Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 3. Zakon uzroka i posljedice

Nada Bučević – 3. Zakon uzroka i posljedice

Treći duhovni zakon je pravilo uzroka i posljedice, Zakon karme. Svi smo čuli za onu famoznu poslovicu “Kako posiješ tako ćeš i žnjeti”. Svaka naša akcija ima odredjenu reakciju, svaki uzrok ima posljedicu. Zašto se to dogadja? Na razini duhovne energije, istovremeno, kada donesete odredjeni izbor, u energetskom smislu, dogadja se i posljedica takvog izbora. Ako želite u svoj život privući ljubav, obilje, radost, sreću, harmoniju, tada morate svojim izborima sjeme toga i posijati.

Mi, na žalost, često znamo raditi neke repetitivne izbore, odnosno, uvjetovane reflekse koje su automatske reakcije potpuno budemo nesvjesni da zapravo radimo odredjene izbore. Mnogo je krivih programa odgoja, društva i naravno nesvjesti i neznanja. Sada ćemo i taj dio u sebi osvjestiti i privući duhovni uspjeh i obilje na svim područjima života. Ovaj trenutak u životu u kojem se nalazimo nije ništa drugo nego posljedica izbora koje smo radili do sada. Vi najbolje znate koliko su ti izbori bili svjesni ili nesvjesni, koliko su bili dobri vama i drugima, to vidite po posljedicama.

Stiže jedna divna vijest, a to je da nam je dan prekrasan mehanizam koji nam služi u donošenju pravilnih izbora i odluka. A to je naše srce. Taj predivan mehanizam koji zapravo mini kompjuter našeg mikro-kosmosa koji je spojen sa velikim kompjuterom svemira, i na taj način on doista funkcionira.

Prije nego napravimo bilo kakav izbor ubuduće, možete pitati svoje srce, da li je ovo dobar izbor i da li će on donijeti dobro i onima koji su uključeni u taj izbor ali i svima drugima. Naše srce, ta predivna Božja kreacija, koja je puno, puno više od jedne pumpice za krv, ona funkcionira na principu senzacija koje mi osjećamo. UVijek su dakle dvije senzacije ili senzacija ugode ili senzacija neugode. Uvijek ćete makar na najmanjoj razini, osjetit ćete tu senzaciju unutar sebe, kad postavite pitanje, da li je izbor koji radite dobar ili ne. Da li vam donosi dobro, da li služi vama i drugima. Srce intuitivno je osvješteno, srce često znamo nazvati iracionalnim, medjutim, srce je precizniji od bilo kakvog racionalnog mehanizma.

Ono što me često pitaju, kad govorim o karmi, je što je sa bivšim karmama, da li dok živimo moramo ispaštati za izbore prošlih života i izbora koje smo do ovog trenutka radili. Kako možemo zaokružiti taj ciklus, jer smo svi svjesni da smo radili loše izbore i nesvjesne radnje. Postoje ljudi koji donesu odluku da će u ovom životu isključivo očistiti karmu, na osnovu nekih prošlih pogrešnih izbora i oni čine ispravnu stvar. Jer možete zamisliti kakav je život kad donesete odluku služiti drugim ljudima, očistiti sve nesvjesne izbore i ponašati se onako da činite dobro a samim tim i sebi.

Medjutim, mnogi duhovni učitelji uče da postoji način kako tranformirati, odnosno transcendentirati prošle karme, prošle uzroke i izbore, da odmah možemo očišćeni od svih posljedica negativnih odluka, krenuti dalje. Ono što se mora znati je da je nijedan dug ne ostaje nenaplaćen, na razini kozmičke energije. To vam dokazuje ona činjenica da na duhovnim razinama gdje vrijeme ne postoji se u istom trenutku stvara i energija uzroka i energija posljedice. Dosta možete to transformirati na sljedeće načine: meditacijom i služenjem drugim ljudima. Vidite da smo opet vratili na pravilo čistog potencijala i na zakon davanja, koji nam daju ove načine, pravilo tišine, pravilo meditacije, pravilo neosudjivanja i pravilo služenja.

Ukoliko od ovog trenutka počnete na ovaj način živjeti, zasigurno ćete transformirati sve one posljedice koje vam doći na naplatu zbog nekih pogrešnih izbora ili odluka.

Način kako ćemo krenuti u osvještavanje ovog divnog pravila, odnosno Zakona uzroka i posljedice, je samo jedan. Najprije morate donijeti odluku da ćete od ovog trenutka osvijestiti donošenje izbora u svom životu, da ćete svakog trenutka pitati svoje srce da li je ovaj izbor ispravan za mene, za one koji su uključeni, da li će donijeti sreću i radost ili ne. Poslušajte tu senzaciju ugode ili neugode koju ćete zasigurno osjetiti. Neka vam srce bude vodič.

Treći zakon, isprepliće se sa prva dva zakona, a vidjećete kako će se svih 7 ispreplitati, jer su dio jedne savršene kreacije, zamišljene od Boga da nam služi da u našem životu doživimo uspjeh, obilje, sreću, blagostanje, ljubav i zdravlje, da imamo sve one darove koje nam Bog jedva čeka dati.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

Astro Tarot Centar