Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 6. Zakon odvojenosti

Nada Bučević – 6. Zakon odvojenosti

Ovo je vrlo jednostavan zakon i o njemu ne treba mnogo ni objašnjavati. Medjutim, može da bude izazov za mnoge. Radi se o tome da sve ono što želite, morate otpustiti. Morate osjećati odvojenost od potrebe za tim, morate osjećati nevezanost i zapravo u jednoj rečenici, morate to “NE trebati”.

Ne radi se o tome da ne treba imati namjeru i želju za koju znamo da je peti duhovni zakon. Morate osjećati da to ne trebate, morate otpustiti potrebu za manifestacijom. Zašto? Ako želimo živjeti na području svjesnosti, energije i informacije, to je naša duhovna realnost.. tada moramo otpustiti sve ono što to nije, a u ovoj priči manifestacija predstavlja simbole. Dakle, ne predstavalja duhovnu energiju, ni Božansku kreaciju, već predstavlja simbole za koje se ne trebamo i ne smijemo vezivati. Mnogi se ljudi poistovjećuju, upravo sa simbolima, bilo da je automobil, posao, novac, što je čest slučaj, ili odjeća koju nosimo. Kad imate ovakvu vrstu vezanosti za simbole, tada odašiljete na duhovnoj razini energiju siromaštva, a ne energiju bogatstva. To dokazuje, ta vrsta vezanosti za manifestaciju i simbole, a svaka vrsta vezanosti nije sloboda, naprotiv, predstavlja najveću vrstu zatvora. Mi često tražimo osjećaj sigurnosti, mnogima je jedan od najvećih potreba, medjutim, ta sigurnost je jedna od najvećih iluzija naših života, jer ona, uopće, ne postoji. Dakle, kad vi postojite u iluziji nečega što ne postoji, onda znate kakav je to Sizifov posao u energetskom smislu i smislu doživljaja potpune slobode i oslobodjenja. Upravo o tome govori Zakon odvojenosti i nevezanosti. Postoji jedan cijeli pravac mudrosti unutar ovog zakona, a on se zove Mudrost nesigurnosti, koja nam objašnjava kako ono što mi nazivamo nesigurnošću, je zapravo, područje najveće sigurnosti. Kako ovo objasniti?

U tom kaosu nesigurnosti, koji mi tako osjećamo, jer nemamo točno rješenje kako ga mi želimo i kako smo ga zamisliili… u tom području nesigurnosti vlada veliki potencijal, područje 1000 prilika, 1000 mogućnosti, 1000 rješenja, skrivena su sva čuda ovoga života, i skrivena je sreća.

Prava sigurnost nalazi se unutar nesigurnosti. Vezanost za sigurnost nas, zapravo, ograničava da spoznava i da ovo vidimo. Važno je da imamo želje, namjere i težnje da od točke A dodjemo do točke B. Moramo se riješiti vezanosti za točku B i moramo se vezanosti za način i rješenje kako doći do točke B. Ono što smo mi skloniji forsirati rješenja u pravcu i smjeru jedino kako ih mi vidimo, zapravo, uopće nismo svjesni da smo taj tren potpuno zatvorili vrata za 1000 prekrasnih drukčijih i novih mogućnosti i za fascinantna rješenja koja nam se na tom putu mogu manifestirati. Medjutim, isto tako nismo svjesni da smo zapravo isforsirali i 1000 novih problema. To se dogadja jer smo u polju iluzije i vezanosti.

Jedna od najljepših definicija koja će pojasniti kako ćemo osvjestiti ovo polje nesigurnosti, koje je Božanska kreacija, gdje se krije pravi protok Božanske energije … to je kroz pripremu i priliku. Priprema znači da svjesno promatramo da se nalazimo unutar tog područja koje smo do sada nazivali područjem nesigurnosti. Sada mo spremni za promijeniti način mišljenja i pogleda na to područje nesigurnosti. Prilike ćemo na taj način tada i prepoznati. Kada zaboravimo svoje rješenje, načine, vezanost za odredjenu manifestaciju, počećete primjećivati 1000 novih prilika.
Jedna od najljepših definicija sreće, upravo glasi: Sreća, susret, pripreme i prilike…

Kako osvjestiti Zakon odvojenosti i nevezanosti i početi ga koristiti unutar svoga života?

Prvo kao i uvijek, moramo donijeti odluku da ćemo u sljedeća dva dana svjesno raditi na osvještavanju ovog duhovnog zakona unutar nas. Prvi korak je prakticirati odvojenost i nevezanost. Imajte namjeru i želju, ali ne ovisite o ishodu, Otpustite ono što želite da biste to dobili. Ovo je paradoks unutar naše logike, medjutim, duhovni zakoni , doista, ovako funkcioniraju. Vježbajte odvojenost, ne samo od simbola u svom životu, bilo da se radi o tituli, automobilu… vježbajte i odvojenost od uloga unutar svog života, od imena i prezimena koje nosite.. sve je to moglo i može biti drugačije. Danas ste supruga, sutra možda već nećete biti, imate odredjeno auto, možete ostati bez njega.. Shvatate da je velika iluzija vezivati se za uloge i simbole.

Isto tako, vježbajte odvojenost od rješenja. Imajte namjeru, ideju , ali prepustite rješenje i onaj najbolji način onome što zna što je najbolje za vas.

Drugi korak kojim osvještavamo Zakon odvojenosti je prihvatiti taj osjećaj nesigurnosti. Ovo nije lako, jer osjećaj nesigurnosti je jedan od osnovnih osjećaja koji nosimo u sebi, medjutim on je vezan uz krive programe i načine na koje su nas učili unutar obitelji i cijelo društvo. Ono što jedino možemo biti sigurni je naša prošlost. Sve drugo, mi nemamo znanje o tome i ne možemo ga imati, a što je najljepše, i ne trebamo ga imati. Jer tako je život zamišljen, kao igra, kao zabava, kao mistika, kao iščekivanje, kao uzbudjenje, kao područje prepuno mogućnosti, rješenja i čuda.

Treće, svjesno ćemo zakoračiti u područje bezbroj mogućnosti i dokazati svu svoju vjeru i znanje koje imamo do danas. Ako smo zapravo vezani za manifestaciju, za naš način rješenja, ako želimo isključivo život kakav smo mi zamislili da je najbolje za nas, tada odašiljemo energiju i informaciju da nemamo vjeru, da smo nesvjesni tog područja univerzalne svijesti, tog područja Boga i postavljamo se kao apsolutni kreator, ne samo svog života, nego cijelog Univerzuma. U ovakvom razmišljanju i energiji, neće nas podržati ni Bog ni svi duhovni zakoni svemira. Ovo je onda čista ego-priča.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

Astro Tarot Centar