Naslovna » Fontana zdravlja » Prirodna rješenja za napade panike, depresiju i stres

Prirodna rješenja za napade panike, depresiju i stres

Pitate se zašto se stalno umorni, nervozni i smatrate da ništa nema smisla? Ako vas uz ovo prate i panični napadi ne posežite odmah za pilulama za smirenje, već pročitajte savjete kako na prirodan način možete sebi obezbijediti sretniji život, koje vam preporučuje Super žena.


Pazite na svoj digestivni sistem

Ako želite da živite sretnije morate paziti na svoj sistem za varenje jer on između ostalog luči hormon serotonin koji čini da se osjećamo dobro. Veza između stomaka i mozga je veoma jaka, pa tako često depresija može dovesti do dijareje ili opstipacije. Ako se hranite zdravim namirnicama vaš sistem za varenje će raditi pravilno, te ćete na prirodan način ublažiti nervozu i stres.

Naučite da usporite

Kada je u pitanju borba sa stresom način života je presudan. Nekada se zaista osjećamo kao da smo u šestoj brzini. Morate naučiti kada je potrebno da usporite i kažete „ne“ ljudima i planovima koji vas čine nervoznim i depresivnim. Osetićete se smirenije, a joga je samo jedan predivan način da smanjite stres i anksioznost. Osim joge tu je i meditacija. Mnogo ljudi oseća da „nema živaca“ za meditaciju, ali nemojte da vas to obeshrabri, evo zašto je to dobro: kada naučite da usporite svoj način života vaše tijelo će se naglo opustiti i preći u zdraviji režim tako što će vam podariti ravnotežu.

Okrenite se ljekovitim biljkama

Postoji nekoliko ključnih biljki koje će vam pomoći u stresnim situacijama poput paničnog napada ili depresije. Lekovito bilje se brzo apsorbuje i momentalno deluje na vaše telo. Adaptogene biljke pomažu vašem tijelu da se izbori sa raznim vrstama stresa počev od mentalnog, emotivnog, fizičkog – tu spadaju: Rodiola, Sibirski ginseng, Vitanija, Šišandra i Astralagus. Naučnici pretpostavljaju da ove biljke djeluju na centralni nervni sistem koji dalje poruke šalje organima, tkivima i ćelijama.

Druga vrsta biljaka, koje djeluju kao sredstvo za smirenje živaca, smiruju nervozu i pomažu da se smanji osećaj anksioznosti, a takođe i jačaju odgovor tela na stres. U tu grupu spadaju bakopa, ovas, kopriva i kantarion.

Poboljšajte svoje raspoloženje

Dva najbolja načina da poboljšate svoje raspoloženje su kroz fizičku aktivnost i tako što ćete unositi dovoljno proteina. Vežbanje je dokazano jedan od najboljih antidepresiva koji postoje. Ne samo da vežbanje poboljšava vaše raspoloženje, već smanjuje anksioznost, reguliše hormone stresa i jača vaše telo. Uz vežbanje pazite da unosite dovoljan broj proteina za doručak, ručak i večeru jer oni čine da se osećamo zdravije i budemo boljeg raspoloženja.

Astro Tarot Centar