Naslovna » Weboteka » Testovi » [Testovi samootkrića] 11. Vožnja života

[Testovi samootkrića] 11. Vožnja života

Kokologija je opšteprihvaćen termin za tumačenje skrivenih značenja ljudskog ponašanja i ljudskih reakcija u različitim situacijama. Zasnovana na čvrstim principima psihologije, kokologija od vas traži da date odgovore na naizgled jednostavna pitanja o mnogim temama – kao što je boja jedne zamišljene ptice koja uleće u vašu sobu kroz prozor – a onda vam otkriva šta ti vaši odgovori zapravo kriju o vama samima.Ako je igrate u društvu, može vam pomoći da bolje upoznate svoje prijatelje, otkrivajući one strane njihove ličnosti koje nikada niste videli. (Testovi su iz knjige Kokologija – Igre samootkrića, japanskih psihologa Tadahiko Nagao i Jsamu Saito)

Uputstvo igranja ovih igara:
1. izgovorite prvo što vam padne na pamet
2. ne pokušavajte da predvidite odgovore
3. ne obmanjujte sami sebe
4. nemojte čitati unaprijed odgovore
5. budite otvoreni

TEST 11 – VOŽNJA ŽIVOTA

Čak i najsrećniji ljudi imaju periode kad im se svkodnevni život čini dosadnim, i nekako suviše svakodnevnim. Mada je lepo osećati se sigurno i znati da će sutrašnji dan biti lep, preterana izvesnost ubja nas u pojam, gubimo inspiraciju. Ali mi zanmo kako da pobegnemo od te svakodnevne rutine, bar nakratko. Odgovor je u traženju stimulacije, u povremenim uzbuđenjnima. Da biste uspeli da uživate čak i u svakodnevnom životu morate znati ovu tajnu.
Kako mi sami nalazimo uzbuđenje u našim životima? Gledamo filmove, putujemo, bavimo se sprtom ili igramo igre na sreću. Rešenje može biti i odlazak u zabavni park gde su uzbuđenja pomešana sa maštom. Hajdemo na putovanje kroz naše detinjstvo i kroz svet uzbuđenja i zabave.

Za ovaj test uzmite papir i olovku.

1. Ušli ste na glavnu kapiju zapadnog parka. Tačno ispred vas stoji veliki tobogan. Red za karte je suviše dugačak. Koliko dugo čekate da biste se vozili?

2. Konačno je došao red na vas. Sada se vozite strmoglavom brzinom po šinama tobogana.Kakva osećanja ta brzina izaziva u vama ?

3. U trenutku najvećeg uzbuđenja šine se sunovraćuju nadole, pravo u bazen. Vaš vagončić prolazi kroz oblak kapljica vode i vi ste potpuno iskreni. Šta kažete ili viknete u tom trenutku?

4. Sada ste odlučili da odete na vrtešku. U toku vožnje, iz nepoznatog razloga baš konjić koga vi jašete pokvari se i stane. Koje reči upučujete konjiću?

5. Vaša vožnja na toboganu – kakav bi on bio? Kakvu bi ste stazu smislili? Precizno nacrtajte kakva bi to staza bila.

TEST 11 – VOŽNJA ŽIVOTA – RJEŠENJE

Da li ste uživali u zabavnom parku? U psihologiji ritmični pokreti gore – dole predstavljaju seksualna zadovoljstva. Dakle, vaši ogovori na ovih pet pitanja pkazuju vaš stav prema seksu.

1. Vreme koje provodite čekajući u redu otkriva koliko vremena posvećujete, ili bi ste voleli vaš patner posveti predigri. Da li ste čekali satima da se ukrcate u vagonili ste uskočili bez čekanja?

2. Ono što osjećate dok se vozite otkriva kako se osjećate dok vodite ljubav. Da li ste pomislili: “Kakva vožnja – nikad bolja!” ili vam je kroz glavu prošlo nešto kao: ” Pustite me da siđem! Muka mi je, povratiću! ”

3. Po Jungu voda je simbol izvora života. Reči koje ste izgovorili u trenutku kada se tobogan sjurio u vodu govore o tome šta biste rekli na vrhuncu seksualng čina. Nadajmo se da niste rekli nešto zbog čega biste ujutru zažalili?

4. U psihologiji je konj simbol muškosti. Riječi koje ste uputili pokvarenom pastuvu jesu reči koje biste izgovorili sebi ili patneru u slučaju da muškarac nije “na visini zadatka”.
” Ma dobro, ništa ti ne brini, to je samo jedna vožnja “. Zaista ste nežni i puni razumevanja.
” Ne mogu da verujem, vratite mi pare!” Sami ste rekli, nisam ja.
” Ma hajde, glupa rago, đi-ha, đi-ha ” Fuj!

5. Vaš crtež idealnog tobogana ukazuje na vašu viziju savršenog seksa. Usponi i padovi tobogana su metafora bura i zatišja u vođenju ljubavi. Jeste li nacrtali dugačak, blagi uspon posle koga dolazi zastrašujući pad? Serija od nekoliko akrobatskih krugova od 360 stepeni? Ili ste možda nacrtali celu stazu na kojoj se vozite naglavačke ili unazad? Ne brinite, nećemo nikome reći.

Astro Tarot Centar