Naslovna » Weboteka » Testovi » [Testovi samootkrića] 2. Na dan vašeg rodjendana

[Testovi samootkrića] 2. Na dan vašeg rodjendana

Donosimo seriju psiholoških igara osmišljenih za otkrivanje emotivnih crta i karekteristika ponašanja osobe, opšte prihvačen termin za tumačenje skrivenih značenja ljudskog ponašanja i ljudskih reakcija u različitim situacijama.
Cilj ove igre je da bude zabavna, jer ko je , uopšte, zainteresovan da igra igru koja to nije?

Uputstvo za igranje ove igre:

  • 1. izgovorite prvo ono što vam padne na pamet
  • 2. ne pokušavajte da predvidite odgovore
  • 3. ne obmanjujte sami sebe
  • 4. nemojte čitati unapred  odgovore
  • 5. budite otvoreni

2. TEST – Na dan vašeg rodjendana

Vaš rođendan je jedini dan u godini kad s pravom očekujete da će vam biti bar za nijansu lepše nego obično. Čestitke i najlepše želje, pokloni i cveće, možda i žurka ili romantična večera udvoje.
Danas vam je rođendan, izlazite da pogledate poštansko sanduče i vidite da ste dobili čestitku od nekog za koga ste misili da se neće uopšte setiti.
Ko je to? (nakuckajte njegovo ime…)
Takođe ste dobili razne poklone od prijatelja i porodice.
Ko vam je od njih poslao najveći poklon? (kada odgovarate na ova pitanja, nevedite imena ljudi koje poznajete.)

553195_773869635961476_796720383_n

 

2. TEST – Na dan vašeg rodjendana – REŠENJE

Odgovore koje ste dali na ovom testu kakva osećanja gajite prema ljudima koji vas okružuju, osećanja na koja ni sami niste svesni.
Osobe koju ste naveli kao nekoga ko vas je iznenadio čestitkom jeste neko za koga bi ste voleli da više brine o vama ili da vam pruža više pažnje. Ukratko, to je osoba kojoj se vi potajno divite. To je neko koga jedva da poznajete, neko kome ste oklevali da priđete ili jednostavno prijatelj koga niste dugo vedeli ni čuli. Možda je kucnuo čas da nešto uradite i premostite taj jaz.
Na prvi pogled reklo bi se da je osoba koju ste naveli kao donosioca najvećeg poklona u stvari osoba za koju gajite najjača osećanja, ali sa stanovišta psihologije to je osba čiju ljubav ili naklonost uzimate zdravo za gotovo. Nemojte misliti da to znači da vi tu osobu ne poštujete, to samo pokazuje da ste potpuno sigurni u njenu ljubav. Pazite da ne budete previše sigurni u to. Vaše osećanje potpune sigurnosti može se drugima činiti kao izraz velike sebičnosti.

Još testova»

Astro Tarot Centar