Naslovna » More motivacije » Nada Bučević – 4.Zakon minimalnog napora

Nada Bučević – 4.Zakon minimalnog napora

Činjenica je da na Zakonu minimalnog napora funkcionira cijeli Svemir i cijela priroda. Dakle, trava ne ulaže napor da raste, Sunce ne ulaže napor da bi sijalo, Zvijezde ne ulažu nikakav napor da bi sjajile, ribe ne ulažu napor da bi plivali i tako dalje. Ni u Svemiru, Zemlja ne vrši napor da bi se okretala, ni planete da bi stale tamo gdje stoje. Ovo je baza i osnovni princip na kojem funkcionira cijeli Svemir. Isto tako možemo i trebamo funkcionirati i mi da bi se na individualnoj razini uskladili sa univerzalnom razinom Svemira i na isti način, poput prirode, privlačili takvu harmoniju i takvo obilje u svoj život.

Ovo se pravilo zapravo naziva i ekonomija napora, u smislu da nas uči kako raditi manje, a postizati puno više, i u jednom trenutku doći do točke gdje ne radimo ništa, a imamo apsolutno sve. Vjerujem da zvuči zanimljivo.

Ono što smo mi u svojoj ljudskoj prirodi, to jeste, kreatori, u našoj prirordi je manifestacija i želja za manifestiranjem u našu fizičku realnost svega onoga što želimo.

To je naša vanjska priroda i ona apsolutno postoji i mi jesmo kreatori. Bog se preko te naše vanjske prirode, želi ostvariti, dakle, podržava nas potpuno na tom putu.

Medjutim, postoji i naša unutarnja priroda kojoj je najveća težnja istina, harmonija, ljubav, služenje i mir.
Tek kada uskladimo ove dvije prirode u balansu, tada možemo dobiti sve ono što nas poput darova čeka od Boga i Svemira. Ljubav mora biti temeljni osjećaj unutar vas. Na tome funkcionira Zakon minimalnog napora , jer kad vas ljubav motivira, tada imamo podlogu, poput prirode, poput Svemira, poput Božanske prirode, koja je centralna faza, dakle Energija ljubavi.

Jasno je da ovo znači da se moramo osloboditi svih negativnih energija, misli, strahova, ljutnje, osudjivanja, prosudjivanja, sumnji, želje za kontrolom, sebičnih želja, ega i slično. To je višak energije koji nas sprečava u manifestacijama sa minimalnim naporom. Kad je jedina naša esencija, jedina dominantna vibracija Ljubav, tada se dogadja da čim dodje do ideje momentalno dolazi do manifestacije.

To je ono što se naziva čudom. Vjerujem da su mnogi svjedočili nekom čudu u životu. Svaki dan je prepun čuda, ali ona prava velika čuda o kojima često volimo i svjedočiti, ona se dogadjaju upravo na ovom principu. Iako smo im mnogi svjedočili, vjerovantno nesvjesno, sada osvještavanjem Zakona minimalnog napora možemo ih početi i kreirati svjesno.

Moramo ne trošiti energiju na strah i na sve negativne aspekte uma i ega,  radimo i na osvještavanju i oslobodjenju svih negativnih energije preko vježbi tišine i meditacije, neosudjivanja, svjesnog donošenja svih izbora i sve što smo do sada prošli.

Tri su načina ili komponente za osvještavanje ovog duhovnog zakona koje trebamo primjenjivati:

Prva komponenta je, osim što morate kao uvijek do sada, donijeti odluku, razina prihvaćanja. Od ovog trenutka, kad krenete na ovaj dio putovanja, kažite, naglas ili u sebi: “Prihvaćam sve i svakoga ko mi se nadje danas ili sutra na putu, svaku situaciju, svakog čovjeka, svaku okolnost, prihvaćam bezuvjetno da su stvari točno onakve kakve moraju biti, da je taj trenutak onakav kakav mora biti” Jer prihvatili vi to ili ne, stvari su doista onakve kakve trebaju biti, uvijek najbolje za rast vaše duše. Ukoliko se borite sa ovakvim trenucima, ukoliko ih ne prihvaćate, vi se zapravo borite sa cijelim Svemirom. Možete li zamisliti koliko je to bacanje i trošenje energije, kada se borite sa vjetrenjačama u smislu da se borite i pružate otpor cijelom Svemiru.

Ovaj trenutak u kojem se nalazite i svaki sljedeći koji će doći prihvatite ga ljubavlju, sa zahvalnošću, tada se dogadja ono što želite. Tada nestaje strah, nestaje ljutnja, razmišljanje o problemima. Pojaviće se inspiracija, prilika za promjenom i za rastom. Upravo to je druga komponenta, tj. kada prihvatite trenutak tada prihvaćate i odgovornost. Odgovornost je druga, izuzuetno bitna komponenta u Zakonu minimalnog napora, jer kada osjetite vlastitu odogovornost za trenutak u kojem se nalazite, tada se dogadja manifestacija u smislu rješenja ili prilike.

Dogodiće vam se i inspirativna akcija, a to je ono što u dubini svog bića uistinu želimo. Jer mi smo kreatori, produžetak kreatora, i naša prava priroda, osim što je manifestiranje, je i kreiranje.

Prihvaćanjem trenutka, prihvaćanjem odgovornosti unutar tog trenutka, pojaviće vam se sve prilike i načini kako da promijenite sadašnji trenutak i kako da krenete putem obilja, koje želite i zaslužujete.

Treća komponenta ovog zakona je neobrambeni stav. Što to znači? Ako ćemo priznati sebi , vidjećemo da veliki dio dana branimo sebe. Uvijek imamo neki stav, bilo da je na mentalnoj razini, na energetskoj razini ili na verbalnoj razini, mi se konstantno nešto branimo. Ili branimo svoje stavove, svoje izbore, svoja uvjerenje,svoju prošlost , svoju budućnost…

Ovdje se takodje nalazi razina velikog otpora koji pružamo. Definitno nema energije ljubavi, čim smo u nekom odbrambenom ili napadačkom stavu. Otpustite taj odbrambeni stav, potrebu da se stalno nešto opravdavate, otpustite potrebu da nekoga uvjeravate u svoje mišljenje, stavove, uvjerenja.. Zauzmite jedan fleksibilan stav, koji će vam donijeti minimalan napor, maksimalno prihvaćanje i maksimalnu odgovornost unutar trenutka u kojem se nalazite.

Izvor: Video materijal Nada Bučević

Astro Tarot Centar