Naslovna » More motivacije » Zakon privlačnosti » Zakon privlačenja

Zakon privlačenja

Zakon Privlačenja reaguje na naše misli. Tačnije reaguje na naša podsvjesna uvjerenja uslovljena našim mislima. Mi ćemo uvijek i bez izuzetka reagovati samo u skladu sa našim uvjerenjima. Ne možemo biti drugačiji s vana nego što smo iznutra. Ne možemo imati podsvjesno uvjerenje kako su svi bogataši lopovi i kriminalci, i da istovremeno i mi budemo bogati; ne možemo imati uvjerenje kako su sve žene «kurve» i da istovremeno pronađemo onu pravu; ne možemo naći pravi posao, ako duboko u sebi vjerujemo da su na «našem» poslu oni sa štelama; ne može se stalno misliti o bolesti, a očekivati da se ozdravi; ovo su sve potpuno različite vibracije, ne podudaraju se i nikad neće doći do promjene. Do promjene može doći tek kad u glavi promijenimo način na koji razmišljamo o određenoj stvari. Do spoljašnje promjene može doći tek kad se iznutra promijenimo. Kad uspostavimo drugačiju vibraciju.

Zato je jako važno da pazimo o čemu mislimo. Jer na taj način mi stvaramo naše podsvjesno uvjerenje…stvaramo naš MAGNET. Postoje ljudi koji uvijek imaju crne misli i uvijek podsvjesno kao da očekuju neki nemio događaj da im se desi. I naravno Zakon Privlačenja je uvijek konzistentan i svako dobija ono o čemu kontinuirano misli. Postoje i sa druge strane oni, koji, čini se nikad nemaju briga i nikad se mnogo ne trude, a kojima nekako sve polazi za rukom. Zakon i njima daje ono o čemu misle. I nama to naravno nije jasno. A to je zato što smo uslovljeni da mislimo da «bez muke nema nauke»; da, da bi se nešto postiglo moramo da podmetnemo leđa; da moramo da krv svoju prolijemo. Ovaj zakon nas demantuje. Upravo je suprotno. Za dobar i ugodan život ne treba trud – za dobar i ugodan život treba samo da promijenimo naš način razmišljanja. Treba da razbijemo u našu podsvijest instalirane matrice koje «misle» umjesto nas i koje nam «govore» šta da radimo. Sve u šta smo od rođenja «učeni» da vjerujemo nagomilavalo se vremenom u našoj podsvijesti. Iz tog gomilanja stvorene su MATRICE u našim glavama. Treba da ih zamijenimo novima koje će nama odgovarati. I kad jednom u našu podsvijest ugradimo nove načine razmišljanja, onda se i naše okruženje mijenja, onda se ono o čemu smo maštali i sanjali događa, onda se cijeli Univerzum reorganizuje da udovolji našem novonastalom načinu razmišljanja.

Kad promijenimo način na koji posmatramo stvari, stvari koje posmatramo počinju da se mijenjaju! Zakon Privlačenja je najmoćniji zakon u Prirodi. On neprestano djeluje, bez obzira bili mi njega svjesni ili ne. Dobra stvar je da ga možemo usmjeriti u sopstvenu nam korist. PAZITE O ČEMU MISLITE!

Izvor: http://zakonprivlacenja.blogger.ba

Astro Tarot Centar

10 komentara

 1. Dobar dan, da li je knjiga Law of Attraction prevedena na srpski ili neki od jezika bivse Jugoslavije? Ako da – gde moze da se nabavi?
  Hvala, Jelena

 2. zadnjih godina mi je glavna misao bila “pazi šta želiš jer može da se ostvari”. U skladu sa tim pošto sam jedino želela da shvatAm i povežem se sa sobom,Univerzumom (a sve ostalo će doći), posle ovog filma,pre par dana, pitam se, da li je u redu da samo to želim,jer ostadoh bez želja, savršeno mirna, opuštena. treba mi varnica, da pokrene, u meni je,ali,DAA, ona će da me trgne iz savršene mirnoće, (depresije)…

 3. 4shared.com i ukucaj zakon privlacnosti.za jelena

 4. Pozz, ovaj clanak je istina, provjereno radi sa pozitivnim mislima, licno sam experimentisao, vise puta i svaki put radi
  samo je potrebna vjera i koncentracija…. napomena (nemojte previse kontrolisati svoje misli, da nebi poludjeli 🙂

 5. Ova zanimljiva tema ne bi trebala da bude “jos jedna zanimljiva prica” i nista drugo. Dovoljno je da svako analizira svoj zivot i priseti se o cemu je razmisljao pre nego su mu se dogodili neki dogadjaji u zivotu i shvatice. Jedna od najboljih knjiga, koju i autori filma The Secret preporucuju je Kljuc uspeha koju sam preveo za izdavacku kucu Portalibris i koja ce izaci za sajam knjiga u Beogradu, 26.10.2009.

 6. Molim vas koji ste vec iskusili na neki nacin Zakon privlacnosti da mi na neki nacin pomognete.Da li je zaista moguce da su sve ove negativne stvari koje mi se dogadjaju zadnjih osam godina produkt moji misli.Kada rezimiram svoj zivot do 2002.god.zaista sam i bio ono sto sam mislio i zelio,ali zar je moguce da su sve negativnosti koje su mi se dogodile posljedica necega sto sam zelio ili necega sto sam mislio da ce mi se dogoditi.Molim vas, ukoliko neko ima iskustvo sa ovim zakonom,ali pozitivno,da mi na neki nacin pomogne kako da pocnem da kontrolisem i usmjeravam svoje misli ka pozitivnom.Mozda ce ovo za nekoga izgledati cudno,ali zaista sam dosta propatio i ispatio u zadnjih osam godina da neznam kako krenuti pozitivno.

 7. Dragi Tito: s obzirom da sam i sama osoba sa negativnim mislima, jako dobro znam kako ti je. Pogledala sam film i pročitala knjigu o zakonu privlačenja i sigurna sam potpuno (i na vlastitoj koži se uvjerila) da je sve u našim životima proizvod naših misli i ubjedjenja. Tako sam počela da praktikujem pozitivne misli što više mogu i desile su se odredjene prekretnice u mom životu (na bolje naravno). Još uvijek ne mogu reći da sam pozitivna kao osoba ali očito je da se bolje osjećam. Prvo što sam uradila je da sam se upisala na kurs yoge u svom gradu…meditiram svaki dan (obično ujutro ili uveče)po oko sat vremena i to mi daje bar 2-3 sata dnevno solidnog raspoloženja. Misli nemoj da kontrolišeš, jer kako kažu stručnjaci, kroz glavu nam dnevno proleti oko 60000 misli, što znači da ih je nemoguće sve kontrolisati, jer će te to izluditi…bolje je da napišeš na papir neka svoja generalna uvjerenja koja imaš, pa njih preokreneš u pozitivne rečenice i to ponavljaš svaki dan(obavezno uz pozitivno raspoloženje) i u sadašnjem vremenu napisane. Naprimjer, ukoliko imaš jako malo ili nimalo pravih prijatelja, tvoje ubjedjenje možda glasi, mene niko ne voli…okreni tu rečenicu u pozitivnu npr. divna sam osoba i svako može da me voli i ne moram nikome da se dokazujem, jednostavno je to tako…nakon nekog vremana ćeš primijetiti da je zaista tako (ali budi strpljiv i ne čekaj rezultat nego samo ponavljaj nekoliko pozitivnih rečenica koje ti se trenutno čine najpreče. Dobro ih je ponavljati pred ogledalom da vidiš jesi li dovoljno ubjedljiv ili ne….i da više ne filozofiram, najbolje ti je da pročitaš knjigu od Louise Hay – You Can Heal Your LIfe tj. Možete izliječiti svoj život i tamo ćeš naći mnoga uputstva…takodje predlažem knjige: Susan Jeffers – Osjetite strah i uhvatite se u koštac s njim, Dorothy Row – Depresija, kako iz vlastitog zatvora i sve knjige od Louise Hay su dobre….PUNO TI SREĆE ŽELIM!!!

 8. svima koji vjeruju u Zakon privlačnosti preporučam osim čitanja odlazak na seminare,jer se tamo najbolje nauči